Sport

Ők repítik a Veszprémet

s

Létrehozva: 2013.04.20.

Minden eddiginél nagyobb esélyük van a veszprémieknek arra, hogy bejussanak a BL négyes döntőjébe. Megvizsgáltuk, kinek mekkora szerepe van a menetelésben.

Holnap, majd jövő szombaton eldől, képes lesz-e túllépni saját árnyékán az MKB Veszprém. A magyar kézilabdacsapat még egyszer sem tudott bekerülni a Bajnokok Ligájában 2010 óta létező Final Fourba, ráadásul 2006 óta nem jutott be a legjobb négy közé.

No, de majd most! Nagy Laciéknak még úgy is van esélyük, hogy a sorsolás kíméletlen volt hozzájuk, hiszen a lehető legnehezebb ellenfelet kapták.

A mieink malmára hajthatja a vizet, hogy a német Kiel a sorozat címvédője, és az aktuális bajnok eddig minden esetben lemaradt a soron következő négyes döntőről. A két sztárcsapat már a csoportkörben összefutott, idehaza a Veszprém (31-30), Németországban a Kiel (32-21) diadalmaskodott.

– Bízom a csapatban, képesek lehetünk túllépni a németeken – fogalmazott optimistán Nagy, aki óriásit lökött a társaságon, miután hazatért Barcelonából. – Pontot, pontokat szeretnénk elhozni Kielből. A kinti vereségünk ­egyéb­iránt csalóka, hiszen a második félidő közepéig tartottuk a tempót, ezt követően húzott el a házigazda.

Lapunk összeállításából kiderül, kik a veszprémi húzóemberek, azaz: kiktől várhatjuk az újabb csodát:

Nagy L. - 25%
Gyorsan kulcsfigura lett, ontja a gólokat, ragyogó döntés volt, hogy hazatért

Alilovic és Fazekas - 20%
A horvát és a magyar kapus is világklasszis

Császár - 20%

Roppant szerencsés az a csapat, melyet egy igazi zseni mozgat

Ortega - 15%

Ugalde - 10%
Villámgyors és vajkezű szélső, rajta is múlik, hogy spanyolos lett az MKB

Schuch - 5%
A védekezés oszlopa, és beállósként is feltalálja magát

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek