Sport

Itthon is hódít a Super Bowl

Bors

2013. február 3. vasárnap 18:15

Jöjjön hát a meccs, amire az egész világ figyel: magyar idő szerint holnap hajnalban New Orleansban csap össze a 47. Super Bowl két résztvevője. Az ­ame­ri­kai­foci-csata idehaza is sokakat lázba hoz.

Dombi: hol van a Patriots?

Dombi Tibor, a bajnok Debrecen labdarúgója hat évvel ezelőtt szeretett bele az NFL-be, bár a mai Super Bowl kapcsán jelentős hiányérzete van. – Bevallom, egy kicsit sértődött vagyok, amiért a Baltimore kiverte a kedvenc csapatomat, a New England Patriotsot – magyarázta a korábbi válogatott focista.

– A legszívesebben duzzogva kihagynám a Ravens és a San Francisco párharcát, de persze úgyis megnézem. Már három meccset láttam élőben, feledhetetlen élmény volt. Dinamika, ész, erő, szervezettség és óriási show jellemzi az amerikai futballt.

Szécsi, a pártatlan szemlélő

Évek óta érdeklődve figyeli az amerikaifoci-bajnokság küzdelmeit Szécsi Zoltán. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó csak azt sajnálja, hogy az élő közvetítéskor az időeltolódás miatt késő éjszakába nyúlnak a derbik.

– Egy fárasztó nap után néha bizony bele-beleszundítok a meccsekbe – vallotta be az egriek kapusa. – A Super Bowl azért más, remélem, izgalmas lesz az idei találkozó. Csak az a baj, hogy a házigazdák csapatának szurkolok, ám a New Orleans Saints sajnos nem jutott el a döntőig, így pártatlan szurkoló leszek. Egyébként a feleségem is imádja a sportágat, ­ráadá­sul a világ minden kincséért sem hagyná ki a szünetben a világsztárokat ­felvonultató show-műsort.

Dávid, a lelkes szurkoló

Naná, hogy a hajnalban a Sport Tv stúdiójában is véleményt formáló Dávid Kornél akkor lett az amerikai foci rajongója, amikor a kilencvenes évek végén bekopogtatott egy másik tengerentúli sportág, az NBA kapuján.

– Chicagóban, ahol kosaraztam, elég jó kis NFL-csapatok voltak, s miután láttam, hogy mindenki meg van őrülve a sportágért, én is megnéztem több meccset – mondta a már visszavonult játékos. – Szép lassan belejöttem én is, bár szakértőnek azért nem nevezném magam. Lelkes rajongóként követem az eseményeket.

Jobb, mint az európai foci

Dávidhoz hasonlóan a magát már számtalan televíziós műfajban kipróbáló Lévai Balázs is ott lesz a Sport Televízió stúdiójában. A riporter 2008 őszén szeretett bele az NFL-be, amikor hat hetet New Yorkban töltött.

– Ott jöttem rá, hogy az amerikai foci a legizgalmasabb, legvarázslatosabb játék – áradozott Lévai. – Egy jó NFL-csata sokkal több fordulatot tartogat, mint a futball európai változata. Hatalmas küzdelmet, nagy meccset várok az előttünk álló Super Bowltól is, tudniillik nincs igazi favoritja. Jómagam a New York-i szerelembe esés óta a Jetsnek drukkolok, de bevallom, valamivel jobban örülnék a Baltimore sikerének.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a koronavírusos francia játékos kiszökött a szegedi karanténból – sajtóhír

metropol.hu

Megérkezett a havazás Budapestre, 10 perc alatt 2 centis hullott a Budai-hegységben – Videók!

origo.hu

Megunta a sorban állást Pesterzsébeten, és megmutatta, szerinte mire való a városi terepjáró - videó

feol.hu

Kigyulladt egy szemétledobó Székesfehérváron, 30 embernek kell elhagynia a lépcsőházat

origo.hu

Vezetékes internetben a Vodafone a leggyorsabb, mobilnetben a Telenor

vg.hu

Katonákat küldenének Romániába

ripost.hu

120 rendőr, 57 helyszín: csaknem 100 milliós csalást követett el a veszélyes magyar banda

vg.hu

Visszavonulót fújt a forint

mandiner.hu

Amerikai külügyminiszter: Senki ne lepődjön meg, ha Oroszország provokálni kezd Ukrajnában

origo.hu

Személyautós kényelemmel kényeztet a Ssangyong pickupja