Sport

Horrorbukás: Vonn ordított a fájdalomtól

Jánosy Károly

2013. február 5. kedd 22:15

Mentőhelikopter vitte el az alpesi sí világbajnokság nyitányán Schladmingban súlyos balesetet szenvedett, négyszeres Világkupa-győztes Lindsey Vonnt. A kórházban megállapították, hogy térdszalag-szakadást szenvedett az amerikai sportoló.

Lehet, hogy egy jó ügyvéd komoly pénzzel tenné még gazdagabbá Lindsey Vonnt? Az amerikai versenyző – egy évvel a szocsi téli olimpia rajtja előtt –nagyot bukott az alpesi sí-világbajnokság nyitányán az ausztriai Schladmingban.

A rendezők sokáig fontolgatták a futam elhalasztását a rossz látási viszonyok miatt, aztán mégis a rajt mellett döntöttek. Ha némi jogi csűrés-csavarás után bebizonyítják, hogy a rendezők rosszul döntöttek, akkor alighanem sikerrel perelhet az amerikai síző, aki számára valószínűleg véget ért az idény.

„Nem túl nehéz a pálya, ám egyes helyeken szinte semmit sem lehetett látni” – panaszkodott a többi versenyzővel együtt a svájci Fabienne Suter.
Vonn egy ugratón veszítette el az egyensúlyát, felborult és letarolt egy kaput, majd hosszas csúszás után mozdulatlanul terült el a havon.

A helyszínre érkezők szerint ordított a fájdalomtól. Úgy tízpercnyi helyszíni ápolás után mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az első hírek szerint eltörött a lába, ám később térdszalag-szakadást állapítottak meg. Az amerikai élversenyző egyébként nemrégiben tért vissza a pályákra, gyomorpanaszai miatt egy ideig kórházi ápolásra szorult. Vonn a napokban fogadott fel testőröket, hogy tartsák távol tőle a médiát, miután kiderült, hogy egy darabig Tiger Woods-szal randevúzgatott...
A versenyt az immár kétszeres világbajnok szlovén Tina Maze nyerte, a svájci Lara Gut és az amerikai Julia Mancuso előtt.

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet