Történelmi siker küszöbén áll Novak Djokovics, a sajtó képviselői mégis inkább egy szamártejből készült sajtról faggatták az Australian Open előtt. A szerb kóstolót és sikeres szereplést ígért.
Ahhoz képest, hogy Djokovics újabb fejezetet nyithat a ma kezdődő Australian Open történetében, az elmúlt hetekben inkább a gasztronómia terén elért sikereiről szólnak a hírek.
Több angol és amerikai lap arról cikkezett, hogy a szerb teniszező fel akarja vásárolni a készleteket a világ legdrágább sajtjából. A szamártejből készült Pule nevű szerb sajt kilójáért majd ezer eurót, mintegy háromszázezer forintot kell fizetni, és a világelső a nevével fémjelezett Novak Café & Res-taurant egységeiben árulná az ínyencséget.
Nem csoda, hogy az ausztrál újságírók a győzelmi esélyek helyett inkább a szamártej jótékony hatásairól faggatták a játékost.
– Néhány hete még azt sem tudtam, hogy a szamártejből sajtot csinálnak, de nem akarom felvásárolni a készleteket, csupán szóba került, hogy az étteremhálózatom is forgalmazná ezt a ritkaságot. Sajnos, még meg sem kóstolhattam, de azért gondolom, így is elég jó önöknek a sztori – élcelődött az újságírókkal Djokovics, s rögvest felajánlotta, hogy bárkinek szívesen küld kóstolót, hogy megismerjék a ritka csemegét.
Mellesleg az Australian Open címvédője történelmi siker küszöbén áll, ha az idén is nyer, ő lesz az első férfi teniszező az Open-érában – vagyis az 1968 óta íródó profi korszakban –, aki zsinórban háromszor elhódítja a trófeát.
Igaz, ehhez lesz néhány szava a két legkeményebb ellenfelének, Roger Federernek és Andy Murray-nek is (a spanyol csillag, Rafael Nadal továbbra is sérült). Annál is inkább, mert a svájci már három éve nem nyert Melbourne-ben, míg a britnek igencsak megjött az étvágya a londoni olimpián és a US Openen aratott győzelme óta.