Sport

Messi újra Ronaldo előtt végzett

Bors

Létrehozva: 2012.12.28.

A spanyolok és az ottani légiósok állnak az élen a világ legjobb labdarúgóit felvonultató Guardian-listán. Ezt a lapot sem fogja olvasni Ronaldo, mert ők is jobbnak látták Messit.

Napjaink legjobb száz aktív futballistáját szedte sorrendbe a Guardian című brit lap, s az angolok is Lionel Messit, a Barca argentin csatárát találták a legjobbnak, Cristiano Ronaldo és Xavi előtt.

A listából egyébként kiolvashatók a nemzetközi erőviszonyok: a legjobb harminc között az Európa- és világbajnok spanyolok nyolc játékossal képviseltetik magukat, a németek öttel, a brazilok hárommal. A svédek büszkeségét, Zlatan Ibrahimovicot az 5., míg a futball őshazájának a legjobbját, Ashley Cole-t csupán a 30. helyre taksálták.

Kelet-Európa legjobbja, Petr Czech a 44. helyezett a százas listán. Mellesleg a cseh kapus kollégái nem játszottak alárendelt szerepet, öten képviseltetik magukat, és természetesen Iker Casillas lett a legjobb (12.).

Egyébként a spanyol Marca is elkészítette a maga kis összeállítását. Részrehajlóan, hiszen hét spanyol és tíz La Liga-játékos került be az év világválogatottjába. S hiába mellőzi José Mourinho Casillast, saját posztján a Real kapusa kapta a legtöbb szavazatot (74,6%), Messi „csak” 30,3 százalékot gyűjtött.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek