Sport

A fogadóirodák már nem hisznek a magyar lányokban

cs

Létrehozva: 2012.12.11.

Döntő mérkőzés vár a női kéziválogatottra: ha megnyeri következő középdöntős csoportmeccsét, nagy lépést tesz négy közé jutás felé. Görbicz Anita és Tomori Zsuzsa játéka egyaránt kérdéses.

Habár Görbicz Anita két napja még annyi erőt sem érzett magában, hogy a csarnokig elvonszolja magát, és legalább nézőként ott legyen a Montenegróval vívott találkozón, a románok elleni ki-ki meccs előtt minden tartalékát mozgósította, és tegnap délután együtt edzett a társakkal. Az azonban továbbra is kérdéses, Karl Erik Böhn kapitány pályára meri-e küldeni a vírusos betegséggel ugyan megküzdő, ám még messze nem százszázalékos játékost.

A válogatott másik vezéregyéniségének nélkülözésébe sem nyugodott bele a magyar szövetség, és fellebbezést nyújtott be Tomori Zsuzsanna reklamálásért kapott egy mérkőzésre szóló eltiltása ellen. Annál is inkább, mert úgy értesültek, hogy a két montenegrói piros lapos – Milena Knezsevicset Tomori „kiütéséért”, míg Andrea Klikovacot Klivinyi Kinga letaglózásáért büntették – simán ott lehet a Németország elleni összecsapáson.

Klivinyi – aki a bokáját fájlalja a nagy adok-kapok után – azonban a nehézségek ellenére bízik a továbbjutásban.

– A románok és az oroszok is verhetők, csak okosan kell játszanunk ellenük. Ahogy Montenegró ellen felálltunk a második félidőben, abból erőt meríthetünk – mondta az átlövő. A fogadóirodák viszont éppen ellenkezőleg látják, és napról napra kisebb esélyt látnak a románok legyőzésére.

A lányok egyébként tegnap kikapcsolódásként vajdasági magyar szurkolóikkal találkoztak, s ez a program gyógyírnek bizonyult a testileg és – a játékvezetői ítéletek miatt – némiképp lelkileg is összetört csapatnak. 

Magyarország-Románia, ma, 20.15, Tv: m2  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek