Sport

Olvasással hangol a teniszre Tipszarevics

Bors

Létrehozva: 2012.11.18.

Nem hétköznapi figura a budapesti Tennis Classicon pályára lépő Janko Tipszarevics. Lemezlovas és Dosztojevszkij-rajongó az agyontetovált, a tenisz filozófusaként emlegetett szerb játékos.

Kilóg a sorból Janko Tipszarevics. A legkevésbé sem jellemző rá a milliomos teniszezőkről alkotott felületes kép. Igazi irodalomrajongó, Dosztojevszkij a kedvence, olyannyira, hogy a Félkegyelmű című regény főhőse, Miskin herceg egyik mondását – „A szépség váltja meg a világot” – a karjára is tetováltatta japánul.

– Tényleg rajongok a klasszikusokért, és az idézetekért, ezért a tetkó jó ötletnek tűnt, más, mint az eddigiek – mondta a december 4-i budapesti Tennis Classicra érkező, a világranglista 9. helyén álló szerb játékos. – A hátamon van egy idézet a filozófus Schopenhauertôl is. Egyébként tizenhárom éves koromban olvastam először Dosztojevszkijt, de akkor még nem igazán értettem. Az olvasás kikapcsol és segít a koncentrálásban, de a zenét is imádom.

Janko egyébként nagyon szeret bemutatókon játszani, mert ott nem kell görcsölni, mindent meg tud mutatni a játékából. Sok helyre hívják, de előnyben részesíti az otthonához, Belgrádhoz közeli gálákat, ezért nem is tudott ellenállni Taróczy Balázs felkérésének. Annál is inkább, mert ifjú játékosként sokszor versenyzett Budapesten, ahová kellemes élmények kötik.

– Szerencsés vagyok, hogy a szerb tenisz felívelésének részese, és egy olyan nagyszerű játékos csapattársa lehetek, mint Novak Djokovics. Nagyon jóban vagyunk, a tavalyelőtti Davis Kupa-győzelem még jobban összekovácsolta a társaságot. S jó látni, hogy egyre több gyerek szeretne a nyomunkba lépni… 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek