Sport

Kubalát Messi sem tudja felülmúlni

jk

Létrehozva: 2012.09.02.

Tényleg egy szalvétára írt szerződéssel szerezte meg a Barcelona Lionel Messit. Carles Rexach, az argentin zseni egykori felfedezője szerint azonban Kubala László minden idők legjobb Barca-játékosa.

Carles Rexach szerint nem kellett különösebben éles szem Lionel Messi felfedezéséhez. Pedig a Barcelona egykori futballistájának és szakvezetőjének nevéhez fűződik az ifjú argentin szerződtetése. Mindent elmond az, hogy a katalán csapat 14 éves korábban szerezte meg a kis zsenit.

– A fociban járatlanok számára is feltűnő volt a játéka, kortársait messze megelőzte technikai tudásával – mondta Carles Rexach, aki egykori mestere, Kubala László angyalföldi szobra felavatására érkezett Budapestre.

– Ezt bárki első pillantásra észrevette, ám a Barcelonánál akkor úgy gondolták, hogy érnie kell még egy-két évet, mert túl sokat cselez, túl sokat van nála a labda. Az apja pedig egyre csak sürgette a szerződést, annyira, hogy amikor sokadszorra nyaggatott a papír miatt, a Barca technikai igazgatójaként megadtam magam és megkötöttük a kontraktust.

Rendes papír híján pedig a büfé szalvétáján írtuk meg az alkalmi okmányt.
Rexach kis híján 15 évet töltött a Barcelonánál, és máig hálás egykori mentorának, Kubala Lászlónak, aki elindította futballkarrierjét, és néhány évig – többek között – olyan nagyságokkal együtt léphetett pályára, mint Kocsis Sándor vagy Czibor Zoltán.

– S hogy szerintem Kubala vagy Messi a jobb játékos? Nézze, mindkettő óriási futballista, ám ne feledjük, a Barcelona későbbi sikereinek egyértelmûen Laci teremtette meg a feltételeit. Valóságos félistenként tisztelik a katalánok, aki miatt nagyobb stadiont kellett építeni. Ezt aligha lehet felülmúlni, nem véletlenül kapott szobrot Barcelonában és Budapesten is.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek