Sport

Konyhabútorért száll szembe a világbajnokkal

Létrehozva: 2012.09.08.

Ma éjjel a libanoni születésű, de német Manuel Charr ellen igyekszik megvédeni WBC-világbajnoki övét Vitalij Klicsko. A meccset Moszkvában rendezik.

Vitalij Klicsko jó tíz centivel magasabb az ellenfelénél, viszont 14 évvel idősebb is. Bár az ukránhoz közel állók úgy vélik, spártai életmódja miatt inkább hasonlít egy 25 éves férfira, mint egy középkorúra. Egy tény: a címvédő eddig csupán kétszer kapott ki, akkor is azért, mert megsérült, meccsei zömét K. O.-val nyeri. Az ő kiütési mérlege 86,96 százalék, a nehézsúlyú bokszolók közül csak egyvalakinek van ennél jobb mutatója, a legendás Rocky Marcianónak (87,76).

A szíriai apától származó, kick-boxban világbajnoki címig jutó Manuel Charr eddigi 21 meccséből 11-en végzett idő előtt, ám fajsúlyos ellenfelekkel még nem hozta össze a sors. Szerényen, de határozottan várja a Klicsko elleni ütközetet:

– Vitalij a világ legerősebb embere – mondta az esélytelennek tartott Charr. – Viszont akkor is győzni akarok. A legendás Henry Fordot idézném: sokkal többen bele sem vágnak a kihívásokba, mint akik belebuknak. Hát én igenis belevágok.

Vitalij Klicsko, aki talán utolsó meccsét vívja – bár az öccsétől kikapó brit David Haye nagyon feni rá a fogát –, hiszen politikusként képzeli el a jövőjét, azt mondta, elképesztően motiválni fogja a moszkvai Olimpiai Aréna harmincezres közönsége. No és magában is bízik:

– Ellenfelem fiatal és sikerre éhes, viszont nem elég tapasztalt – véli. – Azt mondják, jó bunyós, de szerintem nem lesz gond, megoldom a feladatot. A találkozót, ahogy Vitalij februári, Derek Chisora elleni ütközetét is, a Sport1 élőben közvetíti, a meccs 22.45-kor kezdődik.

Börtönben is ült

Charr fiatalon egy késes támadás miatt tíz hónapot ült előzetes letartóztatásban, végül a bizonyítékok nem voltak elég megalapozottak a lecsukásához. Az utóbbi években jelentős tartozásokat halmozott fel, de a ma esti pénzdíjából (79,5 millió forint) ezeket törleszteni tudja, és még a mamáját is meglepi egy új konyhabútorral. 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek