Sport

Schumi nem kell a németeknek

cs

2012. május 18. péntek 15:15

Már honfitársai sem bíznak Michael Schumacherben, a hétszeres világbajnok Forma–1-es pilótát egy felmérés szerint a megkér-dezettek 55,4 százaléka visszavonultatná.

Visszatérése óta a harmadik idényét tölti a száguldó cirkuszban Schumacher, de még mindig nem sikerült dobogóra állnia. 2010-ben még háromszor, tavaly már csak egyszer végzett a negyedik helyen Mercedes versenygépével, a jelenleg futó sorozat pedig eddig igazi pech-szériát jelent a számára.

Mert míg csapattársa, Nico Rosberg Kínában futamot nyert, és a mezőny másik nagy visszatérője, Kimi Räikkönen is sorra szállítja az eredményeket, addig Schumi inkább csak kifogásokat gyárt: hol a gumiszállító Pirellinek ugrik neki, hol meg a versenytársakat szidja. Legutóbb, Barcelonában például Bruno Sennát pocskondiázta, holott ő öklelte fel a brazil Williams-autóját.

Nem csoda, ha a SID hírügynökség közvélemény-kutatása bebizonyította: a német szurkolók többsége szerint ideje év végén visszavonulnia a legendának, amíg le nem rombolja saját nimbuszát. A megkérdezettek 55,4 százaléka szavazott a leköszönésre, s csupán 26,2 százalék bízik abban, hogy tovább folytatja a versenyzést – ami kritika a javából. 

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet