Sport

Lelőtte magát az NFL-sztár

2012. május 4. péntek 08:45

Gyászol az amerikaifutball-társadalom, öngyilkosságot követett el a San Diego Chargers egykori ásza, a sportág legendás alakja, a 43 éves Junior Seau.

 

A második öngyilkossági kísérlet már Seau életét követelte: a kilencvenes és a kétezres évek ünnepelt bálványa saját házában, egy vadászpuskával lőtte mellkason magát. A tragédiát a 191 centis, 112 kilós óriás barátnője jelentette be. A hölgy elmondta: leugrott mozogni egy edzőterembe, majd a lakásba visszatérve holtan találta a 43 éves sportembert. A rendőrök megtalálták a halált okozó puskát.

A 2010-ben visszavonult Seau nagyon népszerû volt, a San Diego és a New England Patriots színeiben kétszer játszott Super Bowlt, és a kilencvenes években az évtized All Star-csapatába is beválasztották. Az öngyilkosság oka ismeretlen, hiszen Seau nem írt búcsúlevelet. Az biztos: készült a tettére, ugyanis a közelmúltban
emailt küldött elvált feleségének, Gina Deboernek, melyben hangsúlyozta, hogy őt és három gyereküket is nagyon szereti. 

A lapok szerint a sportoló 2010 októberében már megkísérelt egy öngyilkosságot, sziklának hajtott Cadillac Escalade-jával. Megúszta. Utóbb ezt azzal magyarázta, hogy elaludt a kocsija volánja mögött. 

Agysérülés a valódi ok?

Több, az NFL-ben járatos szakértő szerint Seau tragédiája összefügg az amerikaifutballisták agysérüléseivel. Ilyen ok miatt dobta el magától életét Dave Duerson (Chicago Bears), Terry Long (Pittsburgh Steelers) és Andre Waters (Philadelphia Eagers). 

További cikkek

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Ez is érdekelhet