Sport

Csúcsmeccs lesz a spanyol házi döntő Bukarestben

2012. május 9. szerda 15:15

Eseménydús mérkőzés várható ma Bukarestben, ahol az Európa Liga döntőjében az egyaránt támadófocit játszó Atlético Madrid és Athletic Bilbao találkozik egymással, kispadján egy-egy argentin edzővel.

 

A fiatal – ez a harmadik szezonja – kupasorozatban másodszor fordul elő, hogy két azonos nemzetiségű csapat vívja a döntőt, tavaly a portugál Porto és Braga párharcát az előbbi nyerte 1-0-ra. Ámha az EL elődjét, az UEFA-kupát is nézzük, ez már a kilencedik házi döntő.

A két csapat elképesztő formában várja a finálét, a Madrid a kupasorozatban 11 meccsen maradt veretlen zsinórban, de az 56 esztendős Marcelo Bielsa is csodát tett a Bilbaóval, az együttes pár éve még a kiesés ellen küzdött, Bielsa kinevezése előtt is csak középcsapatnak számított, de az argentin érkezése felforgatott a baszkoknál mindent.

Az Őrült becenevű tréner minden szempontból különc: furcsa edzésmódszerei – gyakran külön készíti fel a különböző csapatrészeit –, elkötelezett istenhite – a guernicai klarisszák áldását kérte együttesére – és a támadófoci iránti hűsége kiemeli a mezőnyből, nem véletlenül vár még rá egy Király-kupa döntő is…

Egy volt tanítványa próbálja megállítani a döntőben: Diego Simeone, a Madrid 42 éves szakvezetője 106-szor volt argentin válogatott futballistaként, ebből harminc alkalommal Bielsa ült a kispadon…

– Gátlások nélkül focizunk majd, csak így lehet nyerni – fogalmazott röviden Bielsa, aki egyébként olykor négyórás sajtótájékoztatókat tart, annyira tiszteli az újságírókat. – A két csapat nagyjából ugyanazt tudja – mondta Simeone –, mivel mi egy igazi kupacsapat vagyunk, nekünk áll a döntő.

 

Hibapont lehet a bíró

Wolfgang Stark német játékvezetőt korábban többször szidták: kikezdték, amikor 2010-ben egy Chelsea–Inter BL-meccsen nem adott meg az angoloknak két 11-est, de az egy évvel későbbi Barcelona–Milan összecsapást követően is bírálták, ugyanis a Xavit buktató Aquilani helyett másnak adott sárgát, pedig az olasznak már ez lett volna a második lapja, amiért kiállítást járt… Az előző Bundesliga-szezon őszén a játékosok a legrosszabb bírónak választották.  

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

metropol.hu

Ezt üzenték a szülőknek a mentősök, akik a 7 éves kisfiú életéért küzdöttek

origo.hu

Megunta a sorban állást Pesterzsébeten, és megmutatta, szerinte mire való a városi terepjáró - videó

mandiner.hu

HVG-s főszerkesztő a Die Pressenek: Orbán elszámolta magát szövetségesei tekintetében

boon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

Élve temették el ezeket az ókori kínai harcosokat

nemzetisport.hu

Videó: Csercseszov debütálása, avagy így kapott ki a Fradi a DAC-tól

origo.hu

Fontos hír érkezett a horvátországi autópályákról, ez érintheti a magyar pénztárcákat

mandiner.hu

Bár Jakab még soha nem nyert választást, a fáradtság jeleit látja Orbánon

magyarnemzet.hu

Több külföldi vevőnek is próbálták eladni a Városházát

mandiner.hu

Fagyos udvariasság és kevés előrelépés az új német külügyminiszter moszkvai és kijevi útján

origo.hu

Lámpások, füstölők és fesztivál hangulat lengi körbe az utcákat Ázsia-szerte