Sport

Buttont lenyűgözte Budapest

Jánosy Károly

2012. május 2. szerda 08:25

Óriási érdeklődés kísérte a Vodafone Kezdj Valami Újat Hétvége programsorozatot, amelynek során Jenson Button a Bors autójával száguldozott a Parlament körül, majd interjút adott lapunknak.

 

Tavaly részt vett a magyar vízilabda-válogatott egyik edzésén, ahol a fiúk megajándékozták a londoni döntőre szóló jeggyel. Él a lehetőséggel, és megnézi a magyarok negyedik olimpiai győzelmét?

Sajnos nagyon kevés időm van, így aligha lesz alkalmam megnézni a vízilabdadöntőt – mondta Button. – Augusztusban a Magyar Nagydíj után kezdődik az idényközi szünet, az első hetet a Fülöp-szigeteken töltöm, egy triatlonversenyen veszek részt, így bármennyire is szeretnék, nem tudok kimenni a vízilabdadöntőre.

Azért nyilván lesz módja és lehetősége Londonban megnézni egy-két versenyszámot. Egyébként melyik a kedvenc sportága?

Még nem tudom, hogyan alakul a programom, s ugyan nagyon szeretem a kerékpározást és az úszást, s persze a triatlont is, azért elsősorban mégiscsak Forma–1-es pilóta vagyok, így a csapat érdekeit kell szem előtt tartanom. De remélem, egyszer-kétszer azért megízlelhetem az olimpia utánozhatatlan levegőjét, élvezhetem az atmoszféráját. Szeretnék például ott lenni a férfi százméteres síkfutás döntőjében, ám nagyon nehéz lesz jegyet szerezni rá.

Jenson Buttonnak azért csak kerítenek majd egy jegyet… Aktív triatlonos, nem szokott néha álmodozni arról, hogy egyszer megnyer egy nagy versenyt ebben a sportágban is?

Ez az, inkább csak álmodozom… Nos, ez csak afféle hobbi, bár nagyon komolyan veszem, hiszen nem csupán az állóképességet javítja, de mentálisan is sokat segít a feszültség levezetésében. Mindenesetre egyszer talán sikerül rajthoz állnom a világ egyik legnagyobb versenyén, Hawaiion.

Milyennek találja a Budapest belvárosában felépített pályát?

Gyönyörű, bár egy kicsit rázós az út, elvégre másféle autó számára készült. S alighanem szerencsés vagyok, hogy  különösebb következmény nélkül több mint kétszáz kilométerrel is túlléphetem a megengedett sebességet.

Saját magát mennyire tartja esélyesnek, fogadna a vb-győzelmére?

Nem vagyok szerencsejátékos, ráadásul nagyon nehéz idén megtippelni a győztest, hiszen versenyről versenyre változnak a körülmények. Sok múlik az autó beállításán és az apró részleteken. Mindenesetre a magam részéről mindent megteszek a siker érdekében.


 

Háromszázzal repesztett a Bors-autóban

A leghűségesebb rajongók persze megnézték a Vodafone Kezdj Valami Újat Hétvége programsorozat csúcseseményét, Jenson Button száguldozását a Bajcsy-Zsilinszky úton, de a sztárvendégtől már a Liszt Ferenc repülőtéren autogramot szereztek. Tucatnyian tegnap reggel tábort vertek a reptéren, és kitörő örömmel fogadták a Vodafone McLaren Mercedes 11 órakor landoló pilótáját. 

A világbajnok álla leesett a meglepetéstől, amikor a csapattársát, Lewis Hamiltont is felfedezte a fogadóbizottságban. Igaz, csak egy szurkoló öltötte magára Hamilton maszkját. – Úristen, veled még itt is összefutok – vette a lapot Button, aki barátnője, a csinos japán modell, Jessica Micsibata társaságában érkezett a magyar fővárosba, ahol a Vodafone magyar hálózatfejlesztési programjának befejezését ünnepelendő, közelről is megmutatta, mit tud a nyolcszáz lóerős Vodafone McLaren Mercedes.

Nos, Button a reptér után a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában felállított pályán a nézők ovációja közepette száguldozott jó háromszázas tempóban. Ilyen hangos motorbúgást még nem hallott a Belváros népe, ráadásul Button rendesen kipörgette a kerekeket, amelyek rendesen füstölögtek a másféle gumikhoz és járművekhez szokott aszfalton.

A brit pilóta produkcióját persze vastapssal jutalmazták, ám fájdalom, az utánzókra biztosan szigorú pénzbírság várna.

 


További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Kaszab Zoltán (Vasárnap): Saját bukására játszik a baloldal?

borsonline.hu

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

origo.hu

Hírességek, akik saját éttermet nyitottak, de azzal nem lettek sikeresek

hirtv.hu

Menet közben leállt egy repülő mindkét hajtóműve

vaol.hu

Felborult egy autó Tömörd közelében, megsérült a sofőr - fotók

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

mandiner.hu

Kiemelt nemzeti érték lett a Székely himnusz

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: bombameglepetés – Izland feltörölte a padlót a franciákkal!

ripost.hu

Ez a három csillagjegy mindig előbb mondja ki: Szeretlek