Sport

Bombaüzlet! - Vásároljon részesedést a játékosokban!

Létrehozva: 2008.10.02.

A Hamburg futballvezérei rendkívül kreatívak, ha a bevételek növeléséről van szó. Nemrégiben megnyitották szurkolói temetőjüket, most pedig lehetővé teszik mindenkinek, hogy részesedést vásároljanak a játékosokban.

Itthon is működne a német modell

Az Újpest ügyvezető igazgatója, Sallói István szerint egyáltalán nem ördögtől való ötlet az, ami a HSV vezetőinek fejéből kipattant. Szerinte hazánkban is működhetne egy ilyen konstrukció.
– Dél-Amerikában nem újdonság az ilyesmi. Arrafelé gyakori, hogy üzletemberek pénzt tesznek be, s vesznek ki a játékosokból, így az adás-vételt is megkönnyíthetik egy-egy klubnak. Igaz, volt ebből bonyodalom, elég csak Carlos Tévez és Javier Mascherano esetére gondolni… Mindenesetre egy ilyen lehetőség fellendíthetné a magyar piacot is.
Sallói nem véletlenül célzott Tévezre és Mascheranóra. A két argentin labdarúgót a West Ham 2006. augusztus 31-én szerezte meg a brazil Corinthianstól, pontosabban egy brit bejegyzésű cégcsoporttól, amely a játékjogokat birtokolta, s ebből aztán hosszan tartó jogi vita kerekedett Angliában.






szt
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek