PR Cikkek

Kényeztető babápolás biokozmetikumokkal! (x)

Címkék
baba

Létrehozva: 2022.12.15.

Nem kérdés: a babák érzékeny bőrére biztonságos és hatékony bőrápoló kozmetikumokat keres mindenki! Nézzük meg, hogy mit a legfontosabb tudni a legkisebbek bőrápolásásról! Babaolaj, popsikrém, pelenkakiütés? Mitől lesz babakozmetikum valami, milyen sztenderek vonatkoznak a bio babatermékekre?  

Minden esetben, de különösen a babatermékeknél javasoljuk ellenőrizni az összetételt, azaz az INCI-t, amiből megtudhatjuk: tartalmaz-e kockázatosabb összetevőket a kozmetikum? Érdemes figyelni arra, hogy SLS/SLES vagy kőolajszármazék (Mineral wax, Mineral Oil) és szintetikus allergizáló illatanyagok például ne legyenek az összetevők között – igaz, ilyeneket egy tanúsított natúr vagy biokozmetikum magától értetődően nem tartalmaz. 

A komplex hatóanyagtartalom, a sokféle gyógynövény és magasabb hatóanyag tartalom jól mutatja azt, hogy egy minőségi, egészséges bőrműködést támogató fürdőhabhoz vagy esszenciához van szerencsénk – ez kiemelt szempont a babák bőrápolásánál.  

Fotó: Biola Kft. 

Az első és legfontosabb szempont tehát az, hogy tudnunk kell és ellenőrizzük mindig: legyen jótékony hatóanyag az összetevők elején (ez jelzi, hogy hatásos, valódi ápoló hatást várhatunk tőle, mert nem csak jelképesen van jelen), és NE tartalmazzon kockázatosabb összetevőket. De természetesen a babaápoló kozmetikumok mikrobiológiai tisztaságára sokkal szigorúbbak a minőségi elvárások és toxikológiai értékelésük során is számos feltételnek, a gyermekek bőrének adottságaihoz megfelelő biztonságúnak kell lennie. 

Az egyik leggyakoribb bőrhiba, ami a babáknál jelentkezik, az a pelenkakiütés. A pelenkában lévő állandóan nedves, meleg környezet, valamint a fellazult hámréteg kedvező behatolási kaput jelent különböző kórokozók (gombák, baktériumok, vírusok) számára. A pelusba ürített székletben és vizeletben a baktériumok és az általuk termelt enzimek együttesen károsítják a bőr védekezőképességét, amely így rövid idő alatt is felmaródásokat, apró helyi gyulladásokat okozhat. A piros pöttyök, a pelenkakiütések kozmetikai kezelésére és a bőrregeneráció elősegítésére a tapasztalatok alapján kiválóan alkalmasak a BIOLA termékei. Miért? A habfürdőben, valamint a babatestápolóban lévő magas és komplex gyógynövényes hatóanyagtartalom hatékonyan segíti a bababőr regenerálódását, hidratálását. 

Fotó: Biola Kft. 

Biztonságos megoldást jelentenek a természetes hatóanyagok! 

A babáknál felfedezett bőrpanaszok esetén a sérült, hámhiányos bőrterületről a bizonyos hatóanyagok könnyen felszívódhatnak és a szervezetben felhalmozódhatnak, ezért fontos, hogy semleges, magas növényi olaj és növényi vaj tartalmú víztaszító tulajdonságú kenőcsöt használjunk. 

Ezeket mindig kerüljük! 

  • A paszta állagú kenőcsöket – nehéz őket lemosni, és a dörzsölés további irritációnak teszi ki a bőrt. 
  • A szintetikus illatanyagokat, drasztikus tartósítószereket tartalmazó kenőcsök – allergizáló hatásuk miatt hozzájárulhat a kiütések kialakulásához. 
  • A hintőpor vagy más irritáló anyagok használatát! 

Hogyan kezeljük a pelenkakiütést? 

Azonnal kezdjük el a kezelést. A kiütések megjelenésére való gyors reagálás a legfontosabb. Figyeljünk arra, hogy minél gyakrabban cseréljük a baba pelenkáját, pelenkázáskor hagyjuk kicsit levegőzni a baba bőrét.  

A tisztálkodás napi, akár többszöri program kicsiknél: fürdetéskor természetes összetevőkből álló, adalékanyagmentes BIOLA fürdetővel mossuk le a baba bőrét. Az érzékeny bőrű babák bőrfelületét öblítsük le langyos vízzel, és alaposan töröljük szárazra. Bátran használjuk a szárító, enyhe bőrösszehúzó és nedvességmegkötő cink-oxid tartalmú, klinikailag tesztelt BIOLA Herbal popsivédő krémet, mely hámosító és fertőtlenítő hatással is bír. 

Fotó: Biola Kft. 

A klinikailag igazolt tiszta, bőrápoló és természetesen biztonságos babafürdető, babaápoló natúr- és tanúsított biokozmetikumok webáruháza, a www.biola.hu, a tudomány biztonságával és a gyógynövények szépítő erejével készíti a legkisebbek számára is a biokozmetikumokat! 

Popsikrém, babafürdető, babsampon, babaolaj? Válassza dr. Gyovai Viola által Magyarországon fejlesztett és gyártott kozmetikumokat a www.biola.hu webáruházból! 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159530_auto_resized.jpg
origo.hu

90 éves lett Shirley MacLaine, mutatjuk róla a legfrissebb képet - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27421_resized.jpg?avcount=1714035920
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158943_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Mindenben jól néz ki" - Palvin Barbi megőrjíti rajongóit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159467_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156962_auto_resized.jpg
life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156167_auto_resized.jpg
vg.hu

Magasabb kamatozásra vált a Bónusz Magyar Állampapír

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27419_resized.jpg?avcount=1714035920
origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159369_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nagyon várjuk haza mind" - Rejtélyes módon veszett nyoma a nyíregyházi családanyának, ezzel a kocsival tűnt el Zsuzsa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/zzpfRNBo9hCR4S0Zl-4qtRlqu23KlgIrFGOzpHdSBSQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAyYmY2ZmQ3ZTU2YjQ4Zjg4OTM0MGM0NWMwYTExNDE2.jpg
PR Cikkek

Innovációval a gyerekek életéért (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/aaBB8Vj1S-zPQE64F5myYQM7cG5Ev9lLwrjvgqeW4u8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwOTQ4MzFhN2ZlNTQyMThiYWI1MjJiYzgzOWY3ZTc0.jpg
PR Cikkek

Fedezze fel a ragyogó mosoly lehetőségeit! (x)