PR Cikkek

Mindenkinek kell egy hobbi (x)

Címkék
hobbi

Létrehozva: 2022.03.16.

Módosítva: 2022.03.16.

Neked is problémát jelent kilépni a „mókuskerékből”. Felkelsz, elmész dolgozni, majd miután letelik a 8 vagy akár több órányi munkaidő, örülsz, amikor végre hazaérve pihenhetsz. De akkor még a házimunka is vár rád, szinte idő sem marad pihenésre. Fontos, hogy tudatosan szánj időt a kikapcsolódásra, hiszen enélkül nem lehet egyensúly az életedben. Mi értelme élni, ha nem vagy boldog, kiegyensúlyozott?

Forrás: ujsagomat.hu

Találd meg a Neked való hobbit!

Mindannyian mások vagyunk. Egyesek origamizni szeretnek, mások ping-pongozni, megint mások focizni vagy éppen focit nézni. A hobbik sora végtelen. Eközben köztudott, hogy az embernek szüksége van a mozgásra. De milyen sport való neked?

Érdemes kipróbálni minél több sportágat, hogy tényleg élvezetet lelj a mozgásban. Talán kezdd olyan hobbi kipróbálásával, ami nem igényel nagyobb pénzbefektetést. Túrázás, futás, úszás… A hozzávalók sok helyütt megkaphatók. Ha nagyon meg kell húzni a nadrágszíjat, körülnézhetünk használtruha boltokban, vagy akár várhatunk leárazásokra. Az interneten fellelhető árösszehasonlító oldalak nagy segítséget nyújtanak, talán még valós értékelést is találunk egyes termékekről. Vagy megnézhetjük akár a Penny akciós újságot, a diszkont üzlet szokott non-food termékeket kihelyezni, néha még jogging nadrágok és futócipők is kaphatók.

Séta, mint hobbi. Valóban elegendő napi 20 perc belőle?

Eddig is megvoltál lefárasztó mozgás nélkül, meg amúgy is a munkanapokon elég a napi 15-20 perc séta ide-oda a rendszeres testmozgás kiváltására, igaz? A fitness.hu cikke alapján a minimum napi mozgásszint csak egy mindenki számára bevezetendő érték. Alapvetően nem elegendő napi 20 perc séta például azoknak, akik egész nap ülőmunkát végeznek. Azonban ezek a nevesített limitek nem a valós értéket mutatják, hiszen nagy elvárások esetén kevésbé lennénk motiváltak.

Fotó: ujsagomat.hu

Felmérések szerint heti 150 perc séta (napi 20 perc) 7%-kal, napi 1 óra séta 24%-kal csökkenti a korai halálozás kockázatát. Élvezd az életet és élj minél tovább!

Kutya, mint motiváció

Az elmúlt néhány évben jól megfigyelhető, hogy nagyvárosokban a panelekben élők napi mozgása egyenlő a kutyasétáltatással. Felfogható tehát a háziállat, mint motivációs tényező a mozgáshoz. De! Ha szerzünk egy kutyust, hosszú távra tervezzünk. És vegyük számításba a vele járó költségeket, kötelezettségeket. Például sétáltatáskor körültekintően kell kutyusunkat emberek közé vinni, és bármilyen szelídnek is gondoljuk, mindig legyen pórázon.

Fotó: ujsagomat.hu

Túrázzatok kocsmázás helyett!

Kortól függetlenül mindannyian szeretünk néha kimozdulni, és barátaink társaságában eltölteni egy estét, kezünkben egy pohár borral vagy sörrel. Előfordulhat az is, hogy mértéktelenül sokat iszunk, vagy a kelleténél gyakrabban ülünk be egy-egy bárba.

Ha meguntad már az iszogatós estéket, vagy úgy döntesz, szeretnél egészségesebb életmódot folytatni, akkor cseréld le a pénzszórást jelentő estéket valami másra. Invitáld barátaidat, tartsanak veled a szabadba egy rövidebb-hosszabb túrára. Ekkor nemcsak a saját egészségednek, de barátaid egészségmegőrzéséhez is hozzájárulsz. Azok, akik kevésbé szeretnek sportolni, és maguktól nem mozognak eleget, megoldást jelenthet a csapatban történő túrázás. Nehéz kifogást találni ellene, hiszen nem szükséges speciális felszerelés vagy bármiféle tapasztalat.

Mindig tanulhatunk valamit

Kirándulásaink során bővíthetjük tudásunkat. Amikor arról hoznál döntést, hol és mivel töltesz el egy szabadnapot, érdemes olyan úticélt választani, ami érdekel, amiről hiányos ismereteid vannak.

Például egy állatkertben olvashatunk különböző állatfajokról, kiépített tanösvényeken haladva növényekről tudhatunk meg érdekességeket. A természet csodáit tehát életünk során sokféle módon megismerhetjük. Legyünk nyitottak és keressük a felfedezhető értékeket!

Természeti értékek a világ számtalan helyén találhatóak, viszont mielőtt a Föld távoli részeire utaznál, fedezd fel hazánk gyönyörű helyeit. Nem kell Spanyolországba utazni, hogy sokat gyalogolj. Kedved szerint a zarándokúthoz hasonló körülmények közt végig járhatod az Országos Kéktúrát.

Sokan azért nem mennek kirándulni, mert kifogásként azt mondják, nincs pénzük finanszírozni egy napot sem. Azonban a lakóhelyük közelében gyalog vagy biciklivel megtehető távokat ők is véghez tudják vinni.

Kifogások helyett oldjuk meg a felmerülő akadályokat!

Fotó: ujsagomat.hu


Annak érdekében, hogy igazán feltöltődj egy szabad hétvége alkalmával, menj ki a szabadba és találj ki valamilyen, számodra kellemes időtöltést. Ne hagyd, hogy a hétköznapok körforgásából még a hétvégék se zökkenthessenek ki. Rajtad múlik, hogyan éled életedet. Törekedj arra, hogy a lehető legtöbb időt boldogan töltsd!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142079_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült, hogy Milák Kristóf tényleg Ausztráliában készült-e a visszatérésre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139583_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132288_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Közel 100 új dolgozóra van szüksége a magyar Aldinak: ekkora fizetést ígérnek az újaknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141969_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kitálalt a Párbeszédből kilépő parlamenti képviselő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141348_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141968_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Hont András beleszállt a HVG-be, szerinte akár Magyar Péter is szerkeszthetné a lapot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136775_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713460813
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713460813
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139002_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, amelynek sosem látott bőséget hoz a Bika hava

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140770_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/6P3dr8w9VWkWim1kR4vTxPKk3P3gFr7cdThsALefJAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmNWMwY2Y4Y2I5NDQ3YzY5YjE1NzZhNTg3ZWE0NzAx.jpg
PR Cikkek

Győztesek a pályán: Lidl Kids Team nyereményjáték (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/FihJyBKp2ciBWYaEfXlM_ouhIV-_a050tUXHk6PtdKI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZjYzQ1MzdmZDYzYTQzMTM5NzdkOTQzYmQ0YTkxNTg0.jpg
PR Cikkek

Erre számíthatunk időpontok tekintetében, ha sebészeti beavatkozásra van szükségünk (x)