PR Cikkek

Mikor és milyen gyerekcipőt vásároljunk? (x)

Létrehozva: 2022.03.17.

Módosítva: 2022.03.17.

A baba első lépései az egyik legnagyobb mérföldkő a gyermekek fejlődésében. Az egész család izgatott, mindenki várja a nagy napot, amikor elindul a kicsi. A megfelelő gyerekcipő beszerzése rengeteg kérdést vett fel a szülőkben. Mennyire legyen puha? Mi az a bokafogás? Kell-e bentre cipő?

Forrás: szazlabugyerekcipo.hu

Mikor kell ráadni az első cipőt?

A gyermek ortopéd orvosok ajánlása alapján, amikor a picur már önállóan jár, mindenképpen cipőt kell adni a lábára! Azoknak a babáknak, akik tavasszal vagy nyáron kezdenek járni, már a tipegő időszakban is érdemes rendes gyerekcipőt beszerezni, mert a jó idő miatt sokkal több időt töltenek a szabadban. És ha a babák egyszer rájönnek, hogy sokkal izgalmasabb saját lábon felfedezni a világot, mint a babakocsiban bekötve ücsörögni, akkor nincs megállás!

Milyen cipő legyen?

Ha a baba csak felhúzza még magát és oldalazva közlekedik a bútorok mentén a tutyi és a kocsicipő elég. Az első önálló és egyre magabiztosabb lépésekor már szükséges járástanuló cipő. Ez mit jelent? Olyan cipő, aminek normál cipőtalpa van. El is érkeztünk az egyik legfontosabb kritériumhoz: a talp legyen hajlékony! Mennyire? Tévhit, hogy a talpnak annyira rugalmasnak kell lennie, hogy szinte össze tudjuk gyűrni. Elégséges annyira, hogy a gördülő lábmozgás lehetővé váljon, viszont nem kell annyira lágynak lennie, hogy egy ujjal benyomható legyen. A túl vékony talp nem kíméli megfelelően az ízületeket mozgás közben. Érdemes olyan márkát választani, amely „antishock” rendszerrel készülnek, azaz torzítják a talpra mért ütődéseket.

Fontos kiemelni, hogy a cipő fazonja passzoljon a baba lábára. A babák tappancsainak többsége még husis, párnás, de vannak egészen vékony, keskeny lábacskák, főleg a kislányoknak. A cipőnek fel kell feküdnie a lábra, száránál és a tépőzárak behúzásakor illeszkedjen megfelelően a lábra. Így a kis tulajdonos kényelmesnek érzi, járása természetes lesz, idővel könnyedén fog magabiztossá válni.

Fotó: szazlabugyerekcipo.hu

A cipő sarkában legyen keményebb a kéreg, de a szára ne legyen túl merev, inkább kipárnázott modellt válasszunk. Így a sarkat megfelelően tartja a cipő, de mozgás közben nem nyomja, nem dörzsöli a boka részt.

Fűzős vagy tépőzáras?

Régen a gyerekcipők is fűzősek voltak. A ma kapható cipők többsége tépőzáras, amivel sokkal egyszerűbb és gyorsabb az öltözködés. Ma már annyira precíz a tervezése a cipőknek, hogy egy tépőzáras modell is szuperül fogja a gyermek lábát. Sajnos valóban így a mai gyerekek később tanulják meg önállóan a cipőfűzést.

Fotó: szazlabugyerekcipo.hu

Hol vásároljunk meg az első cipőt?

Érdemes felkeresni olyan babaáruházat vagy gyerekcipő üzletet, ahol az segítenek az eladók. Mindenképp ajánlott felpróbálni több fazont, hogy megtaláljuk a megfelelőt. Válasszunk olyan gyártót, aki kifejezetten gyerekcipőkre szakosodtak, ők ismerik a gyermekek lábfejlődésének szakaszát, a cipőket úgy tervezik, hogy az adott életkor elvárásainak megfelelőek legyenek.

Fotó: szazlabugyerekcipo.hu

 Mire való a benti cipő?

Bölcsödében és óvodában kérik a gyereknek a bentre cipőt. Ezek jól szellőző, könnyű cipők, amik egyszerűen is fel- és levehetők. A szandálokat is lehet használni benti cipőként, mert elég nyitottak és nem fülled bele a lábikó. Otthonra akkor javasolt a cipő vagy szandál viselete, ha már önállóan jár a gyermek.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143354_auto_resized.jpg
origo.hu

Kicsoda Kovács István bíró, Barcelona új közellensége?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27206_resized.jpg?avcount=1713511211
origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140117_auto_resized.jpg
ripost.hu

Döbbenet: Netes koldusnak állt az RTL Klub sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135226_auto_resized.jpg
vg.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27205_resized.jpg?avcount=1713511211
origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713511211
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713511211
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra Csabi: Még egy peteérést bevárok

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/6P3dr8w9VWkWim1kR4vTxPKk3P3gFr7cdThsALefJAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmNWMwY2Y4Y2I5NDQ3YzY5YjE1NzZhNTg3ZWE0NzAx.jpg
PR Cikkek

Győztesek a pályán: Lidl Kids Team nyereményjáték (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/FihJyBKp2ciBWYaEfXlM_ouhIV-_a050tUXHk6PtdKI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZjYzQ1MzdmZDYzYTQzMTM5NzdkOTQzYmQ0YTkxNTg0.jpg
PR Cikkek

Erre számíthatunk időpontok tekintetében, ha sebészeti beavatkozásra van szükségünk (x)