PR Cikkek

Felfázás a hidegtől? A húgyúti fertőzés okai és lehetséges megelőzése, természetes kezelése (x)

Létrehozva: 2022.02.15.

Sok mítosz kering a felfázásról, hogy hogyan lehet elkapni, télen vagy nyáron valószínűbb-e, van-e aki egyszerűen csak hajlamos rá, ki lehet-e védeni.

A felfázás elnevezés nem egy betegséget takar, hanem egy tünetegyüttest. A köznyelvben hívjuk így a bakteriális fertőzés okozta húgyúti tünetcsoportot (azaz a gyulladásos választ, amit a baktériumok megtapadása okoz). A tünetek széles skálán mozognak, de akinek már volt, könnyen felismeri: égő, csípő érzés vizeléskor, gyakori vizelési inger kevés távozó mennyiséggel, alhasi fádalom, akár véres vizelet is.

A húgyúti fertőzések a nőknél 50%-kal gyakoribbak, mint a férfiaknál. Ennek pusztán anatómiai oka van: a nők húgycsöve jóval rövidebb, mint a férfiaké, és olyan területen helyezkedik el, ahol baktériumok vannak – ezen felül pedig a nők vizeletének a pH-ja magasabb. Kutatások szerint a felnőtt nők 40-50%-ánál életükben legalább egyszer előfordul húgyúti fertőzés, és ez 20-30%-uknál sajnos ismétlődik. Gyakrabban előfordul a szexuális tevékenység kezdetén, terhesség alatt és a menopauzánál. 

A húgyúti fertőzések 80%-áért az e-coli nevű baktérium felelős – az intimterületen ha jelen van, könnyen feljut a húgyutakba, azaz a húgycsőbe és a hólyagba, ott plakkokat képezve gyulladást okoz. Nem feltétlen köthető tehát ténylegesen a hideghez a hólyaghurut, viszont az tény, hogy a hideg által legyengült immunrendszer és a fokozott vizeletkiválasztás kedvez a baktériumok elszaporodásának.

A jó hír az, hogy az első tüneteknél elkezdett természetes kezelés akár 48 órán belül segíthet a problémán. Négy természetes összetevő a kutatók által kikísérletezett megfelelő arányban gátolja a baktériumok tapadását, csökkenti a szaporodásukat és vízhajtó tulajdonságuk segítségével segít megszabadulni tőlük. A 36 mg PAC (ProAnthoCyanidine) tartalmú tőzegáfonya és a 2000 mg D-mannóz együtt az e-coli mindkét féle tapadóképességét gátolja, így nem tudnak tovább kapaszkodni a húgycsövek és a hólyag falán. A lactobacillus reuteri és lactobacillus plantarum probiotikumok gátolják a káros baktériumok további szaporodását, hatásukat főleg az intimterületen fejtik ki. A 250 mg csarab vízhajtó hatással bír, természetes módon segít megszabadulni a már tapadásképtelen baktériumoktól. Ezt az összetétel kombinációt (csak természetes anyagokat) tartalmazza a Cys-Control Forte, a készítmény megelőzésre is hatékonyan alkalmazható. 

De mit tehetünk még a megelőzés érdekében? Tartsuk be az intim higiéniás szabályokat – szexuális együttlét előtt és után alaposan tisztálkodjunk! Közös medence használat után szintén minél hamarabb zuhanyozzunk le, a vizes fürdőruhát mielőbb cseréljük le, használjunk kényelmes, nem szűk pamut fehérneműt. Igyunk sok vizet a nap folyamán! Ha már érezzük a kellemetlen tüneteket, igyunk még több tiszta vizet vagy gyógyteát, és kezdjük el a kezelést a megfelelő étrend-kiegészítővel. Nagyon fontos, hogy a tünetek megjelenésekor azonnal kezdjük el a kezelést, és ha a tünetek nem javulnak 48 órán belül, forduljunk orvoshoz!

A multi-vitamin.hu üzletei Budapesten: https://multi-vitamin.hu/szakuzletek/lista

További információk a forgalmazó weboldaláról: https://cyscontrol.hu

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175220_auto_resized.jpg
origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174948_auto_resized.png
metropol.hu

A 80'-as években minden asszony belé volt szerelmes - felismerhetetlen lett a filmcsillag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175501_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nagy Ervin ezúttal az RTL-en égette szénné magát, nekiugrott a színésztársainak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177524_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178148_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Magából kikelve próbálta tagadni Niedermüller és veje a tagadhatatlant + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27614_resized.jpg?avcount=1714522810
origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169989_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 29-május 5.: Nagyon kedvező változásokat jeleznek a bolygók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714522810
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Ulh7JX0BCTkrNZ6A1-HjMK0APmr6zXsgfJD4Snluds8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzEzMmQ0YThmNWU4ZjQwMDM5NzA1MDFhNjFjYzIxMWQx.jpg
PR Cikkek

Hogyan segíthet a Tevékenységeim az Ön vállalkozásának? (x)