PR Cikkek

Nem tudod, hogy rendezd be a gyerekszobát? Adunk néhány ötletet! (x)

Címkék
gyerekszoba

Létrehozva: 2022.01.17.

Egy gyermek érkezésekor az egyik legizgalmasabb projekt a gyerekszoba berendezése. Ahogy pedig nőnek a csemeték, saját egyéniségükhöz, életkorukhoz és igényeikhez igazítjuk a gyerekszobát, hogy ezzel is harmonikus otthont teremthessünk számukra. A színek, a berendezés és a dekoráció mind-mind rendkívül fontos elemei a stílusos, praktikus és jó összhangot sugárzó szobának. Adunk néhány tanácsot, hogyan érdemes belevágni az átalakításba, berendezésbe!

Milyen egy barátságos, otthonos gyerekszoba?

A gyermekek egészséges fejlődéséhez a szeretet és a megfelelő gondoskodás mellett a nyugalmas élettér biztosítása is elengedhetetlen. Ha a gyermekeknek van egy saját terük, szobájuk, ahova elvonulhatnak játszani, aludni, ami csak az övék, ami nem csak felelősségre tanítja őket, de folyamatos biztonságot is nyújt számukra.

Mi minden járulhat hozzá a komfortérzethez?

Elsősorban fontos, hogy a bútorok, különösen az ágy biztonságos, a tér kellően tágas, a szőnyeg pedig kényelmes legyen a játékokhoz. A kisgyerekek napjaik nagyobb részét még pihenéssel töltik a játék mellett, ezért a szülők érdeke is, hogy minél pihentetőbb alvást nyújtson az ágy.

Ahhoz, hogy a gyermek jól érezze magát saját szobájában, fontos, hogy számára kedves dolgok köszönjenek vissza. Legyen szó a kedvenc plüssállatáról, egy bekeretezett családi fotóról vagy a kedvenc mesehősének poszteréről, ezek mind-mind jó érzéssel töltik el, ha látja őket a szobájában.

Így rendezd be a gyerekszobát!

A gyerekszoba berendezését azon túl, hogy érdemes a benne lakó igényeihez igazítani, bizonyos nemi és életkori sajátosságok is befolyásolhatják. Más stílus és praktikum igénye lehet a lányoknak és a fiúknak. Életkor szerint pedig egy-egy tipegőnek, egy kisgyereknek és egy kiskamasznak is más-más jelenti a kényelmes, hangulatos életteret.

0-8 éves fiú gyerekszobája

A 2-8 éves kor a fiúknál jellemzően a járművekről, szuperhősökről és a sportról szól. Egyénenként eltér, hogy éppen melyik szakaszban ki vagy mi a példaképe, és mi a trend éppen az óvodás barátok között.

Mivel a fiúk jellemzően nagy mozgásigényűek, ezért a lehető legjobb, ha nem pakoljuk tele a szobát törékeny, üvegajtós bútorokkal és dekorációkkal. Helyezzünk inkább nagy hangsúlyt a tárolásra, hiszen az ilyen korban összegyűjtött kisautó kollekció hamar kifolyik a szekrényekből.

A 90’-es évek végén, a 2000-es évek elején rendkívül divatos autós szőnyegek nem csak praktikusak, de játékteret is biztosítanak. Így az utakon kanyarogva játszhatnak a puha, meleg szőnyegen még hosszú órákon át is ugyanolyan kényelmesen.

0-8 éves lány gyerekszobája

A 2-8 éves korú kislányok egyedül, barátaikkal vagy a családdal akár egy egész napot el tudnak tölteni történetek kitalálásával és megvalósításával babák, illetve plüssök segítségével. Éppen ezért fontos, hogy az életterük kényelmes legyen.

Egyre népszerűbbek az indiánsátrak is, ahova elvonulhatnak kedvenc játékaikkal, és puha párnák közt egy szőrös, meleg szőnyegen tevékenykedhetnek.

A lányos gyerekszobákban az élénk, világos színek, virágminták és letisztult bútorok használatát javasoljuk, amely passzol személyiségükhöz.

8-13 éves fiú gyerekszobája

Az iskola megkezdése minden esetben bizonyos átalakításokat igényel a szobában, ugyanis egy íróasztal és egy kényelmes szék elengedhetetlen a tanuláshoz és a házi feladat megírásához.

A szülők jellemzően ilyenkor egyéb apró módosításokat is elvégeznek. A már nem aktuális kedvenc mesehős poszterének levétele, a szoba kifestése vagy egy nagyobb ágy megvétele is aktuális lehet. Ebben az életkorban a gyermekek már erőteljesebben szeretik hangoztatni saját igényeiket, ezért érdemes őket bevonva felújítani az életterüket.

8-13 éves lány gyerekszobája

Az iskolakezdés mellett a kiskamasz lányoknál az íróasztal és szék mellett a fésülködőasztal igénye is megjelenhet. Praktikus, ha nem a fürdőszobában, hanem saját helyükön van egy kialakított rész, ahol szépítkezhetnek és tárolhatják a gyakran használt eszközöket.

Jellemzően ilyen korban egy “nagylányosabb” szobára vágynak, így a sok kedves plüssállat helyét könyvek, ruhák és kedvenc időtöltési tevékenységeiket szolgáló tárgyak válthatják fel. Éppen ezért érdemes praktikus tároló elemeket beszerezni.

Néhány egyszerű dekorációs elemmel, mint egy világító égősorral vagy egy szép, kerek szőnyeggel remek hangulatot teremthetünk elvonuló, kamasz gyerekünk szobájába.

Kérd ki gyermeked véleményét is!

A gyerekszoba elsősorban a saját kis tulajdonosát kell szolgálja. Bár bizonyos életkorig a szülő tartja azt rendben, nem szabad emiatt korlátozni, szabályozni a szükséges életteret.

Hallgassuk meg gyermekünk kívánságait és igényeit, majd igyekezzünk megtalálni az arany középutat. Kiváló közös program lehet a közös bútorvásárlás vagy akár a saját dekoráció készítése is. A saját élettér rendben tartása pedig felelősségvállalásra nevelheti őt, amely élete minden szakaszában jól jön majd.

Egy gyerekszoba felújítása minden nehézség ellenére rendkívül hálás feladat, hiszen gyermekünk csillogó, boldog szempára emlékeztet arra, miért is jó szülőnek lenni!

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088437_auto_resized.png
origo.hu

Nem atombomba volt, még csak pukkanás sem: Magyar Péteren röhögnek az interneten - itt vannak a legjobb mémek!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26453_resized.jpg?avcount=1711666214
origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090709_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089235_auto_resized.jpg
ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090504_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

„A City legyőzi az Arsenalt, de bajnok egyik csapat sem lesz”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26454_resized.jpg?avcount=1711666214
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091972_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711666214
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080391_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt tette meg a bejelentést a kislánnyal kapcsolatban Young G Béci és Norina

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/FrlBlEnP7IcifqfDdz8LBC7uwPOWtVxIw3RVSUPguWM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE4NDMyZjVlMzdjMDQxNWI4YWMxYWE2ZGU4ZDkwM2Nh.jpg
PR Cikkek

Hogyan készüljünk fel az első horgászútra? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/HE-U9b803Re8ta3VYOmTi-zQTQXchM1JsmjEgY7OS9w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgxZjU4NDJkZmUxYjQ2NGFhMjJlNzAzNzhkODZhZDIx.jpg
PR Cikkek

A sokoldalúság varázsa – női pólók és blúzok minden stílusban (x)