PR Cikkek

Mi az ájurvédikus masszázs? Ki lehet-e próbálni otthon? (x)

Címkék
masszázs

Bors

2021. október 26. kedd 16:25

Mi az az ájurvéda? Mi az ájurvédikus masszázs? Miben tér el a többitől? Ki lehet-e próbálni otthon? Milyen olajokkal végzik ? Mi köze a személyiségtípusnak az olaj választáshoz? Milyen testrészek kezelhetőek ezzel a masszázstípussal? Milyen előnyei vannak a rendszeres ájurvédikus masszázsnak? Minden fontos kérdést megválaszolunk az ájurvédával, illetve az ájurvédikus masszázzsal kapcsolatban.

Leginkább hatásmechanizmusában tér el a többi masszázstípustól

Az ájurvéda India ősi holisztikus gyógyászati rendszere. Az ájurvédikus masszázs leginkább hatásmechanizmusában tér el a többi masszázstípustól. Ennél a típusnál az olajoknak és a krémeknek is fontos szerepük van, emiatt kizárólag 100 százalékos, hidegen sajtolt növényi olajokat használnak az ájurvédikus masszázshoz. Ezek az olajok rengeteg hatóanyagot tartalmaznak. Továbbá elengedhetetlen az olaj kiválasztása, hiszen az ájurvédikus masszázsoknál mindig az adott személyhez illő változatot kell választani.

Az ájurvéda fő filozófiája, hogy mindent öt elem alkot a Földön: az éter, a levegő, a víz, a tűz és a föld. Az éter a létezés tere, a levegő a száraz minőség, a víz a nyugalom, a tűz az égés, a föld a szilárdság. Ezek a jellemzők a személyiségjegyekben is felfedezhetőek. Az úgynevezett ájurvédikus személyiségtípustól függ, hogy melyik olajt esikválasztjuk. Az ájurvédikus személyiségtípust még a masszázs előtt megállapítja a terapeuta, majd ennek alapján kerülnek kiválasztásra a szükséges masszázsolajok és masszázs emulziók. Ezek a készítmények felszívódnak és a szervezet mélyebb rétegeiben fejtik ki pozitív hatásukat. Az ájurvédikus masszázs kíméletes, hiszen gyúró mozdulatok helyett leginkább húzó, simító és dörzsölő jellegű fogásokból áll.

Ezzel a masszázstípussal elérhető a test, a szellem és a tudat természetes harmonizálása

Az ájurvédikus masszázs hőterápia is egyben, mivel a kezeléshez használt olaj testmeleg. Mennyi olaj kerül felhasználásra egy masszázs során? Ez egyénenként eltérő: mindig annyi olaj kell, amennyi megfelelően bekeni a testet. Ráadásul a kezelés végén mindig sor kerül egy puhító eljárásra, amely gyógynövényes gőzöléssel történik. Ennek a gőzölésnek a célja a lazítás mellett a szervezet méregtelenítése. A szervezetben felhalmozódott méreganyagok feloldódnak, cseppfolyóssá válnak, majd távoznak az izzadsággal együtt. Az ájurvédikus masszázsokhoz minden esetben speciális masszázságyak szükségesek, hiszen az olajok nagy mennyiségben kerülnek a testre. Milyen testrészek kezelhetőek ezzel a masszázstípussal? A fej, a talp, vagy akár az egész test kezelhető ájurvédikus masszázzsal. Ezzel a masszázstípussal elérhető a test, a szellem és a tudat természetes harmonizálása, amellyel megteremthető az egészséges lét. Egy ájurvédikus masszázs körülbelül egy-másfél órát vesz igénybe.

Milyen előnyei vannak a rendszeres ájurvédikus masszázsnak? Segít az elme és a test megfiatalításában, vagyis késleltethető általa az öregedés. Segítségével megszépülhet a bőr és hozzájárul a megfelelő alváshoz. Továbbá nagy szerepet játszik a szellemi éberség javításában és az idegek lenyugtatásában, valamint a stressz csökkentésében. Mindemellett rendszeres ájurvédikus masszázzsal csökkenthetőek a testben jelentkező fájdalmak, javítható a vérkeringés és csökkenthető az izommerevség. Az ájurvédikus masszázst nem érdemes otthon végezni, hiszen csakis terapeuta tudja megállapítani az ájurvédikus személyiségtípust. Továbbá feltétlenül szükséges hozzá egy speciális masszázságy.

További cikkek

PR Cikkek

A kapcsolati erőszak ne legyen többé tabutéma! (x)

PR Cikkek

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM (x)

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

ripost.hu

Azt hitték, a Dunában van Zoltán holtteste, de aztán megcsörrent a telefon...

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet

bama.hu

Péterffy: a környéken lakók fogyasztanak alkoholt közterületen

origo.hu

Készül a következő Samsung okoshangszóró

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

vg.hu

Bejelentést tett Hosszú Katinka

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: győzött Izland – így juthatnak tovább a mieink

borsonline.hu

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

hirtv.hu

Elmeorvos vizsgálja a kisfiát halálra késelő magyar pornósztárt

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor