PR Cikkek

A MiniKölcsön egyre nagyobb népszerűségnek örvend! Mutatjuk, miért! (x)

Címkék
kölcsön

Bors

2021. október 9. szombat 14:50

Átmeneti pénzügyi zavar bárkinél előfordulhat. Az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a váratlan helyzetek bizony kihívás elé állíthatják a családi kasszát. Mindegy, hogy a munkahely elvesztése, a megemelkedett költségek vagy a családban kialakult újszerű helyzet nehezíti meg az anyagi boldogulást, a gyors és korrekt segítség néha bizony külső forrásból kifejezetten jól jön. Nem ritka hogy még azok is a módszer mellett teszik le a voksot, akik megtakarítással rendelkeznek, de nem szeretnének hozzányúlni ahhoz. <br />

A MiniKölcsön felvételének feltételei 

A Minikölcsön felvétele hitelintézetenként, szolgáltatóként némi változást mutathat, de alapvetően ugyanazoknak a feltételeknek kell megfelelniük a leendő ügyfeleknek. A Magyarországon vezetett forint bankszámla, a hazai bejelentett lakóhely és a magyar állampolgárság alapnak számít. Ezeken felül legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezni, de sok esetben már a minimálbér is elegendőnek bizonyul a kölcsön folyósításához. Persze a jövedelem nagyságának függvényében változhat a rendelkezésre bocsátott összeg.

A Providentnél például 30 és 100 ezer forint között érhető el a MiniKölcsön, az OTP-nél viszont már akár 600 ezer forint is járhat az ügyfélnek, méghozzá 1 órán belül is, ha sürgősen szükség van a folyósításra. Érdemes tehát előre tájékozódni azokról a lehetőségekről, melyek a MiniKölcsön kategórián belül elérhetőek. 

Kezes és fedezet nélkül 

Mivel az esetek többségében mindössze néhány százezres tételről van szó, ezért az összeg kezes és fedezet nélkül is elérhető, ráadásul a törlesztő részletek sem változnak majd, így előre tervezhető a visszafizetés is. Ha a későbbiekben is szeretnénk azonban igénybe venni a MiniKölcsön szolgáltatást, akkor nagyon fontos, hogy mindig pontosan történjen a törlesztés. Ez lehetséges banki átutalással, de a Provident kölcsön esetében az otthoni szolgáltatás is igényelhető. Ennek köszönhetően mind a szerződés aláírására, mind a részletek kifizetésére a saját otthon kényelmében kerülhet sor. Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy ha a törlesztés megfelelően történik, akkor a következő kölcsönigénylésnél már egy magasabb kategóriába sorolható az ügyfél, tehát nagyobb összeget igényelhet azonos feltételekkel. 

Mi az a prolongáció? 

A pénzügyek világában nem mindannyian mozgunk otthonosan, ezért vannak olyan kifejezések, melyek mögötti tartalommal érdemes tisztában lenni. Tipikusan ilyen a prolongáció. Ez tulajdonképpen hosszabbítást jelent. Előfordulhat, hogy a kölcsönt nem tudjuk a szerződésben meghatározott ideig törleszteni, ilyenkor kerülhet szóba a hosszabbítás fogalma. A kölcsönszerződésben külön írnak arról, hogy milyen költségekkel jár a prolongáció. Fontos azonban, hogy a hosszabbításra minden esetben a futamidő lejárta előtt kell hivatkozni, mégpedig az átutalás során. A név és a kölcsönazonosító megadása is lényeges a beazonosítás végett. 

Kölcsön és hitelek - megoldható együtt? 

Sok háztartás rendelkezik már valamilyen hitellel. Ilyenkor felmerülhet a kérdés, hogy van-e mód a MiniKölcsön felvételére is. Ez mindig egyedi esetben kerül elbírálásra, méghozzá a jövedelmi viszonyok, a már meglévő törlesztési kötelezettségek ismeretében. Alapesetben viszont nem lehetetlen, hogy a kölcsön folyósítható legyen akkor is, ha akár egy másik banknál rendelkezik az ügyfél hitellel. 

Az átmeneti pénzügyi kiegyensúlyozatlanság számos tőlünk független okra visszavezethető. A mai korban nincsen garancia semmire, így például egy világjárvány alapvetően változtathatja meg a munkahely megbízhatóságába vetett hitünket. Ilyenkor jó hír, hogy van olyan lehetőség, melyet kihasználva megoldhatóak a felmerülő pénzügyi gondok. 

További cikkek

PR Cikkek

A kapcsolati erőszak ne legyen többé tabutéma! (x)

PR Cikkek

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM (x)

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Ájultra erőszakolták a 3 gyermekes édesanyát, borzalmas, ki művelte ezt vele

metropol.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami az Antarktisz jege alól előkerült

origo.hu

Váratlanul meghalt a fiatal magyar énekesnő

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

vg.hu

Túlkínálat miatt lehet jó befektetés az ingatlan

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

origo.hu

Ezzel a góllal nyert a magyar kézilabda-válogatott Portugália ellen - videó