PR Cikkek

NINCS EGYEDÜL A RÁK DIAGNÓZIS UTÁN SEM! (x)

Bors

2021. április 28. szerda 02:00

7 tipp rákbeteg családtagunk támogatásához.

Természetes fermentált búzacsíra-kivonat hatóanyagú készítményeivel és szakértőivel az Avemar 1998 óta segíti a rákbetegeket világszerte. Az alábbiakban összefoglaljuk útmutatójukat ahhoz, hogy a család még hatékonyabban segíthessen a küzdelemben.

1.Erősítsd önmagad

Az tud jól segíteni beteg hozzátartozóján, aki önmaga is bírja a megterhelést. A nyugtalanító hírekre, szerettünk fizikai és lelki fájdalmára, a rendelőkben töltött időre fizikailag és szellemileg is fel kell vérteződni. A rendszeres étkezés, pihenés, a feszültség levezetése és az örömteli kikapcsolódás jár annak, aki néha erőn felül, hosszú távú támogatást ad egy betegnek. Az első lépés tehát, hogy a segítő legyen bátor, erős és néha önző is: így folyamatosan birtokában lesz annak a megújuló energiának, amelyből a beteg családtagnak is adhat, amikor a legnagyobb szükség van rá.

2.Érdemes élni

A betegség jelentette elsődleges problémák mellett gyakran maga a kezelés is megterhelő. Eltűnnek a hétköznapi örömök, nehezebbé vagy lehetetlenné válnak a megszokott tevékenységek és jelentősen csökkenhet az önbizalom is. A lelki immunrendszert, az életösztönt ezért táplálni, segíteni kell a gyógyulás utáni, örömteli események megidézésével. Az időnként keserves, fájdalmas, kilátástalan hétköznapokban tudatosan kell célt találni: ez lehet egy kedves programon való részvétel gondolata, egy közösen tervezett esemény, egy elmélyülést igénylő elfoglaltság, egy szeretetteli ünnepnap a naptárban, vagy egy régóta tervezett nagy változás megvalósítása. Közben pedig sosem lehet eleget mondani a betegnek: „szükségünk van rád”.

3.Ez a betegség sem különleges

A pozitív diagnózis pillanatában természetes azt hinni, hogy mindenki jól van a világon, de a daganatos beteg megbélyegzett, kirekesztett emberré válik. Pedig a valóság az, hogy csak Magyarországon évente több mint ötvenezren kapnak sokkoló hírt arról, hogy rosszindulatú daganatos betegségük van. Képzeljük el, mekkora tömeg lenne, ha egy helyen összejönne ennyi ember. A betegek száma ennek is a sokszorosa: minden pillanatban sok százezer magyar embert érint a betegség közvetlenül, és még többeket hozzátartozóként. Mindazok az egyéni félelmek, megpróbáltatások, amelyek a beteg számára újak, valójában nem elszigetelik, hanem egy nagy közösség tagjává teszik. Érdemes keresni azok társaságát, akik ugyanilyen megpróbáltatásokkal néznek szembe.

4.Nem sprint, hanem maraton

A rák nem megfázás, amit le lehet leküzdeni pár nap alatt. Olyan, hosszan tartó odafigyelést igényel, mint amikor az ember szakmát tanul, iskolába jár, vagy elsajátít egy új nyelvet. Ennek megfelelően hol könnyebb, hol nehezebb, hol szinte magától megy, hol komoly erőfeszítést igényel. Ha évekig tartó folyamatra és változásokra készülünk, a napi tevékenységek beosztása is könnyebbé válik.

5.Most a legjobbak a gyógyulási esélyek

Évtizedekre visszamenőleg hallani történeteket például arról, hogy mennyire megterhelő a kemoterápia. A jó hír azonban, hogy a nagy betegszám miatt az orvostudomány és a gyógyszerfejlesztők kiemelt figyelmet szentelnek a daganatos betegségeknek, és így ma már a korábbinál sokkal precízebb, kifinomultabb, kíméletesebb terápiás lehetőségek állnak rendelkezésre. A műtétek, gyógyszeres kezelések hatékonysága folyamatosan nő, így a mostani betegek azonos problémái nagyságrendekkel hatékonyabban kezelhetők, mint valaha. Mivel Magyarországon a rákgyógyítás állami keretek között zajlik, a felhasznált kezelések és gyógyszerek árával a betegek nem is szembesülnek. Pedig megnyugtató lehet a tudat, hogy egy-egy betegre több tízmillió forintnyi eszközt, gyógyszert és szakértelmet fordítanak az egészségügyben.

6.Használjon kiegészítő terápiákat a klinikai kezelés mellett

A rák legyőzése hatalmas kihívás az orvostudománynak, a szervezetnek és a léleknek egyaránt. Magyarországi klinikákon elsősorban a műtétek, a sugárkezelés, a kemoterápia állnak a gyógyítás fókuszában. Az új orvos generáció körében hazánkban is egyre elfogadottabb, holisztikus szemléletű gyógyítás azonban ezeket a konzervatív kezelési módokat a fizikai és lelki immunerősítés eszközeivel egészíti ki. Az Egyesült Államokban például magától értetődő, hogy egy rák klinikán személyre szabott életmód és táplálkozási tanácsokat is adnak a betegeknek. Meggyőződésünk, hogy a hozzátartozó egyik legfontosabb támogatási módja ezeknek a kiegészítő lehetőségeknek a felkutatása: a betegséghez megfelelő új étrend, a megfelelő mozgásforma, a lelki támaszt nyújtó hobbik és tevékenységek, a meditáció, az örömöt adó elfoglaltságok rendkívüli mértékben növelik a gyógyulás esélyét és még hatékonyabbá teszik a klinikai kezeléseket.

7.Avemar a diagnózis pillanatától

Az Avemar recept nélkül, patikákban is kapható speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer rákbetegeknek. Tápértéke alacsony, így szedése az étrend mellett, a benne található fermentált búzacsíra-kivonat miatt ajánlott. 1998 óta világszerte folyamatosan forgalmazzák és kutatják jótékony hatását.

További cikkek

PR Cikkek

A kapcsolati erőszak ne legyen többé tabutéma! (x)

PR Cikkek

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM (x)

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

metropol.hu

Horror Erzsébetvárosban: sokkolta az önkormányzat munkatársait, amit a lakásban találtak – Fotók!

she.life.hu

Pilát Gábor: Egy mérgező párkapcsolatban az ember nem él, hanem vegetál

kemma.hu

Rosszullét a komáromi akkumulátorgyárban: megszólalt a cég

origo.hu

21 nap alatt is leszokhat a dohányzásról

nemzetisport.hu

Válogatott: már nem Fehér Csaba az MLSZ szakmai igazgatója

origo.hu

Másképp érdemes zöldség-gyümölcsöt vásárolni, mint eddig tettük

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

haon.hu

Majdnem tragédiával végződött a magyar énekesnő vacsorája

mandiner.hu

Miklósa Erika Kodály Esti dalával avatta fel a Magyar Zene Házát

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?