PR Cikkek

Segítség, szülő leszek! - Babakelengye lista kezdő és gyakorló szülőknek (x)

Bors

Létrehozva: 2021.02.19.

Mindig nagy boldogság, ha egy újszülött baba érkezik a családba, de semmi nem fogható azoknak a leendő szülőknek az izgalmához, akik az első gyermeküket várják. A számtalan elolvasott könyv és végig pörgetett weboldal rengeteg hasznos és - sajnos - sok fölösleges vagy téves információt zúdít a nyakunkba, ezért cseppet sem meglepő, ha a kezdő kismamák és kispapák a baba érkezése előtti pillanatokban őrült pánikolásba kezdenek. Hogy ezen enyhítsünk, íme, az ultimate babakelengye lista, ami segít, hogy teljes legyen az újszülött csomag!

Bútorok és babaszoba

A babaszoba kifestése, berendezése és dekorálása tökéletes alkalom a közös hangolódásra. A következő bútorokkal és felszerelésekkel tökéletes bébi-birodalmat alakíthatsz ki otthonodban!

Babaágy, matrac, gumis lepedő, takaró, babafészek, pelenkázó asztal, komód és kis tárolók, fotel etetéshez, pihenőszék, babamonitor, játszószőnyeg, éjjeli fény, játékok.

Ruhák

Mivel egy gyermek folyamatosan növésben van, érdemes az újszülött kinti ruhatárát a születésekor esedékes évszakhoz igazítani. Van azonban néhány benti ruhadarab, amit mindenképpen jó, ha megvásárolsz a baba érkezésére.

Body, rugdalózó, harisnya, zokni, vékony sapka. 

Fürdetés

A fürdetéshez az első időszakban szükséged lesz egy babakádra és néhány egyéb apróságra.

Baba fürdőkád, vízhőmérő, fürdőlepedő, baba manikűr, fésű.

Pelenkázás

Nagyon kézenfekvő, hogy egy újszülöttet naponta többször pelenkázni kell. Kínos lenne pont erről megfeledkezni, ezért jobb, ha elsőként ezt a tételt pipálod ki a listáról!

Pelenka, nedves törlőkendő, pelenkatároló kuka és bele való zsák.

Babaápolók és kozmetikumok

A fürdetés és a pelenkázás során baba kozmetikumokkal ápold kisbabádat! Ezek a termékek olyan összetevőket tartalmaznak, melyek kímélik a csecsemők érzékeny bőrét.

Fürdető és sampon, popsi kenőcs, babaolaj, hintőpor, baba testápoló, babakrém.

Fogzás után: baba fogkefe és baba fogkrém, később pedig gyerek fogkefe és gyerek fogkrém.

Etetés

Akár szoptatás útján, akár tápszerrel fogod etetni gyermeked, léteznek olyan hasznos eszközök, melyek nem hiányozhatnak az újszülött csomagból.

Szoptatáshoz: Szoptatós párna, textil pelenka, sterilizáló szoptatáshoz, bimbóvédő és bimbóvédő krém, mellszívó. 

Tápszeres etetéshez: tápszer, cumisüveg.

Mindkét esetben: cumisüveg, sterilizáló, előke, babakanál.

Felszerelés közlekedéshez

Sokan tartanak a kisbabás közlekedéstől. Valóban kihívást tud jelenteni, ám, ha megfelelően felkészülsz rá, nincs miért aggódni!

Babakocsi, babahordozó autóba, pelenkázó táska, kenguru babahordozó vagy babahordozó kendő.

A babakelengye számos helyről beszerezhető csomagban is. Akár így, akár egyesével, a legjobb bababoltokban vagy olyan családi webáruházakból megvásárolni, ahol pontosan tudják, hogyan elégítsék ki a leendő szülők igényeit.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek