PR Cikkek

Álomszigetekre és a Jóbarátokhoz utaznának a magyarok!

Bors

Létrehozva: 2016.11.07.

<p>Ha a világon bárhová elutazhatna, Ön mit választana? Ezt a kérdést tette fel látogatóinak a <a href="http://www.repjegy.hu/" target="_blank">repjegy.hu</a>. Egy hónap alatt több mint 32 000 válasz érkezett, ami alapján összeállt a hazai utazók álom úti céljainak toplistája. A lista első helyezettjei között találkozhatunk örök kedvencekkel és meglepő választásokkal egyaránt.</p>

Íme, a magyarok TOP 10 úti célja:

10. Bora Bora, Francia Polinézia

Szeptember-október között zajlott a felmérés, amikor itthon már eléggé esős és hűvös az időjárás. Így nem meglepő, hogy sokan egy trópusi szigetre, pálmafákra és strandolásra vágynak. Bora Bora került a tizedik helyre a magyar álom úti célok ranglistáján. Ami igencsak előkelő hely, ha belegondolunk, hogy a világ összes úti céljával versenyzett.

9. London, Egyesült Királyság

Egy úti célokat felsoroló toplistán London mindig biztos pont, hiszen a világ egyik legnépszerűbb városa. Sokszínűségében minden utazó megtalálja a számítását, vágyjon akár művészetekre, szórakozásra vagy műemlékekre. London egyszerre modern és történelmi, multikulturális és nagyon angol, pörgős és nyugodt, egyszóval minden. Sokoldalúsága ebben a versenyben a kilencedik helyre volt elég.

8. Sydney, Ausztrália

Nem meglepő, hogy egy ausztrál város is bekerült a TOP 10-be, hiszen a világ legnagyobb országa és egyben legkisebb kontinense igencsak kecsegtető úti cél. Nyolcadik helyen találjuk Sydney-t, ami meglehetősen távol van Magyarországtól, csaknem 30 órányi repülőútra. Mégis minden fáradtságot megér, ha sétálhatunk egyet a Sydney Tower tetején lévő üvegteraszon, vagy ha koalákat és kengurukat simogathatunk, vagy épp megcsodálhatjuk az operaház „vitorláit”.

7. Bali, Indonézia

Nyugalom, meghittség, egzotikum. Általában ezeket keresik az utazók az indonéz szigetvilág legszebben csillogó gyöngyszemén, Balin. Az hogy a sziget felkerült a lista hetedik helyére igazolja, hogy mi magyarok is szívesen töltenénk itt a szabadidőnket. Nem is csoda, hiszen Balin pompás tengerpartok, gazdag kultúra, izgalmas gasztronómia és minden rezdülésében egzotikus környezet vár.

6. Bangkok, Thaiföld

Thaiföld fővárosa első látásra mindenképp megosztja az embereket. Templomok, piacok, nyüzsgés, kaotikus közlekedés, ez a város először zavarba ejt, majd teljesen magával ragad. Felmérésünkben Bangkok a hatodik helyre ért el. Úgy tűnik, sokakat vonz ez az izgalmas, színes forgatag.

5. Miami, Amerikai Egyesült Államok

Talán nem is gondolná, de ez a floridai üdülőparadicsom az egyik legtisztább város az Amerikai Egyesült Államokban. Miami nem annyira a nevezetességeiről, sokkal inkább az éghajlatáról híres. Itt egész évben állandó napfény és hőség várja. Nem csoda, hogy az őszi hideg helyett mi is szívesebben lógatnánk a lábunkat Miami valamelyik homokos tengerpartján, pálmafák árnyékban, koktélokat szürcsölgetve.

4. Los Angeles, Amerikai Egyesült Államok

Újabb amerikai nagyváros a magyarok álomlistáján. Ez a város persze tényleg hatalmas! Egyes részei talán híresebbek magánál Los Angelesnél is. Ott van például Hollywood, Disneyland, Beverly Hills, Malibu és még sorolhatnánk. Biztosan mindegyik ismerős, ha máshonnan nem, hát kedvenc filmjeinkből. Az Angyalok Városa a negyedik ezen a toplistán.

3. Male, Maldív-szigetek

Ha egy gyönyörű trópusi sziget képe jelenik meg a képzeletünkben, az minden bizonnyal a Maldív-szigetek egyike lesz. Cölöpökre épült bungalók emelkednek ki a kristálytiszta, azúr óceánból, hatalmas kókuszpálmák vetnek árnyékot a hófehér homokra és változatos vízi élővilág kápráztatja el a búvárokat. Ez az úti cél valószínűleg nemcsak a magyarok bakancslistáján szerepel előkelő helyen.

2. Barcelona, Spanyolország

Úgy tartják, Katalónia fővárosa egy olyan multikulturális központja Európának, amit egyszer az életben mindenképp látni kell. A Földközi-tenger partján fekvő mediterrán városban nemcsak a pezsgő, élettel teli hangulat vonzó, hanem a szinte felsorolhatatlanul sok történelmi műemlék is. Egy biztos, nagyon sokan vágynak Barcelonába, aki járt már itt, talán még inkább.

1. New York, Amerikai Egyesült Államok

A világ talán legismertebb városáról mindenkiben él egy kép, azonban a többségünk még csak nem is járt itt. A Nagy Alma gazdaságilag és kulturálisan is megkerülhetetlen pontja a világnak, olyan örökmozgás jellemzi, amelyet máshol nem igazán találunk meg. New York a magyarok abszolút kedvence, erről a városról álmodozunk a legtöbben, ide utaznánk el a legszívesebben!

A lista további helyezettjei: 

Manila, Fülöp-szigetek

Havanna, Kuba

Dubaj, Egyesült Arab Emirátusok

Tokió, Japán

Acapulco, Mexikó

Róma, Olaszország

Honolulu, Amerikai Egyesült Államok

Tenerife, Spanyolország

Phuket, Thaiföld

Párizs, Franciaország

A cikkben szereplő felmérést a repjegy.hu készítette a magyar internetezők körében 2016. szeptember 7. és október 9. között.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek