PR Cikkek

Az Agy regenerálása Méhpempővel (x)

Bors

Létrehozva: 2015.04.14.

Egy vizsgára készülő diáknak, egy feszített tempóban élő aktív felnőttnek vagy egy Alzheimer-kórral diagnosztizált betegnek a méhpempő nagyon sokat segíthet.

A méhpempő az egyik legkomplexebb táplálék a Földön, amit eddig főként a vitamin- és tápanyaghiány leküzdésére használtunk. A tudomány azonban egyre jobban felfigyelt a méhpempő agyra gyakorolt pozitív hatásaira is.

A méhpempő egy sűrű, krémes anyag, melyet a dolgozó méhek termelnek, hogy ezzel táplálják a méhkirálynőjüket, ami általában 40%-kal nagyobb és akár 40-szer hosszabb ideig élhet, mint azok a dolgozó méhek, melyek nem fogyasztanak méhpempőt. A méhpempő tehát nemcsak egyfajta étel a királynő számára, hanem hosszú élettartamának titka.

Nem létezik a Földön olyan laboratórium, ahol sikerült volna valamennyi összetevőjét azonosítani vagy lemásolni pontos szerkezetét a méhpempőnek. Az egyetlen hely, ahol ezt a méhpempőt elő lehet állítani, az a természet laboratóriuma, a kaptár.

A méhpempőben több mint 250 biológiailag aktív anyag található. Rengeteg fehérjét, nyomelemet, ásványi anyagot, vírus és gomba ellenes anyagokat, DNS-t és antioxidánsokat is tartalmaz.

Egyik legfontosabb összetevője, ami mélyrehatóan növeli a memóriát és élénkíti a szellemi képességeket, az acetilkolin. Az acetilkolin biztosítja az agyunkban található több milliárd idegsejt közötti az „olajozott” kommunikációt. Azonosították az agyban, a gerincvelőben és az idegrendszer egész területén.

A méhpempő tele van acetilkolinnal, mely szabályozza a memóriát és nélkülözhetetlen a sejt közti kommunikációhoz. Az optimális acetilkolin szint jobb memóriát, a gondolkodás görülékenységét és a kognitív funkciók fokozott működését eredményezi.

Például Alzheimer-kóros betegeknél - ahol a memória már súlyos csorbát szenvedett - a nyugati orvostudományban általánosnak mondhatók az acetilkolin szintjének emelését célzó kezelések. Az ilyen célra kifejlesztett gyógyszerek, az acetilkolin lebomlását előidéző enzimek számát csökkentik.

A méhpempő azonban úgy emeli az acetilkolin szintjét, hogy közben semmi másra nem fejt ki káros hatást, nem idéz elő olyan problémákat, mint sok gyógyszer, pl. nem árt a májnak és nem okoz hányingert. Jelenleg a tudomány nem ismer jobb természetes acetilkolin forrást a méhpempőnél.

Az acetilkolin közvetlen összefüggésbe hozható a tanulási képességek, az „agy motorikus funkciói”, a rövidtávú memória, az ébreség, a koncentráció javulásával, illetve romlásával. A vizsgálatok szerint, ha az agyban az acetilkolin mennyisége nem éri el az optimális szintet, a tanulmányi eredmények romlása, demencia, beszéd- és mozgáskoordinációs problémák, a kreativitás csökkenése, emlékezetkiesés jelentkezhet, végső esetben pedig Alzheimer- és Parkinson-kór is kialakulhat.

Ugyanakkor, ha - pl. méhpempő fogyasztásával - biztosítjuk a szükséges mennyiséget ebből igen fontos idegingerület-átvivő anyagból, rövid idő alatt olyan jelentős változások figyelhetők meg, melyek nemcsak az egészséget, de az életminőséget is pozitívan befolyásolják.

A megnövekedett önbecsülés, a magabiztosság, az optimizmus, a kreativitás, a vitalitás, a munkahelyen és az iskolában elért sikerek érdekében sokat tehetünk, ha a méhpempőn keresztül növeljük az acetilkolin szintet az agyban.

A méhpempő az összes B-vitamin fajtát tartalmazza, melyek között a pantoténsav – B5-vitamin – mennyisége kiemelkedőnek mondható. A pantoténsavat stressz ellenes vitaminnak is nevezünk. A méhpempő képes fokozni a stressztűrő képességünket, így például kevesebb idegeskedést fogunk tapasztalni a mindennapokban.

A méhpempő kiváló immunerősítő, fogyasztásának hatására csökkenhet a megfázásaink száma. Sokan számolnak be arról, hogy évi 2-3 méhpempő kúra hatására, éveken keresztül nem érte el őket az influenza.

A méhpempő képes rávenni a belső elválasztású mirigyeket – például pajzsmirigy, hasnyálmirigy, mellékvese, petefészek stb. – annak a hormonnak a termelésére, amelyből kevés van a szervezetben. Így például, ha izületeink be vannak gyulladva, akkor az izületi gyulladásokat gátló kortizol hormon termelődését idézi elő a szervezetben, aminek hatására a gyulladások az izületekben csökkennek.

Ha a méhpempő árát nézzük, a méhpempő drágának tűnhet. De ne feledjük, egy valódi szuperételről van szó, ami - mivel nagyon koncentrált és intenzíven hat - kis mennyiségben is kifejti hatását, így egészen kevés méhpempőt is sokáig használhatunk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek