A szardíniai homár, ami nem a tányérra, hanem a tengerbe jutott vissza

étterem
PUBLIKÁLÁS: 2023. szeptember 23. 12:03

Egy szardíniai étterem vendégei pár napja nagyon meglepődtek, mikor az egyik frissen érkezett vendég nem megenni szerette volna a vendéglátóhely akváriumában úszkáló termetes homárt, hanem szabadon szerette volna engedni a tengerbe. A svájci nő bizony kifizette a több mint 200 dollárt a homárért, amit súlyra mérnek, úgy mint egy jó fajta steak-et.

@dailymail A woman PAID OVER $200 for a live LOBSTER at a restaurant so she could set it free #fyp#lobster#sardinia#vacation#tourist#gentedimare♬ original sound - Daily Mail

Antonio Fasolino, a „Gente di mare" étterem társtulajdonosa így nyilatkozott a Repubblica cikkében: „A hölgy belépett az éttermünkbe, és azonnal lenyűgözte a bejáratnál álló akvárium. Megkérdezte, hogy a benne lévő homárt szabadon lehet-e engedi a tengerbe. Én pedig azt válaszoltam, hogy nincsen semmi akadálya."

A vendég kifizette a tengeri élőlény menün szereplő árát, majd egy vízzel teli vödörben kivitte az étterem melletti mólóra, ahol szépen lassan szabadon engedte a homárt.

Fasolino szerint nem ez volt az első ilyen kérés az étteremben. „Már korábban is előfordult, hogy nem kellett a konyhán elkészíteni a megrendelt homárt, mert a vendég meggondolta magát, miután élő állatként is szemügyre vette."

A címlapkép csak illusztárció: Daniel Norris / Unsplash.com

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.