Hasznos konyhai tippek híres szakácsoktól

mártás
PUBLIKÁLÁS: 2022. április 02. 14:15
A csomós mártás és az elsózott leves is könnyedén megmenthető a megfelelő módszerekkel. Még a világ legjobb szakácsainak is becsúszik egy-két baklövés, amit hirtelen orvosolni kell.Sztárszakácsok kedvenc trükkjeitgyűjtöttük össze az elrontott fogások megmentésére.

A csomós mártás és az elsózott leves is könnyedén megmenthető a megfelelő módszerekkel. Még a világ legjobb szakácsainak is becsúszik egy-két baklövés, amit hirtelen orvosolni kell.Sztárszakácsok kedvenc trükkjeitgyűjtöttük össze az elrontott fogások megmentésére.

Gordon Ramsay

A csili nagyon finom mellékízt ad a fűszeres fogásoknak. Fagyasszunk le egy marék friss csilit, így nagyon könnyen reszelhetővé válik és pontosan tudjuk adagolni az ételekhez.

Michael Schulson

A nyers csirkét vagy halat leöblítés után 3-4 órára csomagoljuk papírtörlőbe, vagy egy tiszta, szöszmentes konyharuhába (a pihentetés után rögtön mossuk ki). Ezzel eltávolíthatjuk a felesleges nedvességet és folyadékokat, amik kellemetlen ízt adhatnak a húsnak, vagy túlságosan felhígítaná a szószt.

Kristen Tomlan

A felszeletelt alma nagyon hamar megbarnul, ami nem túl étvágygerjesztő látvány. Áztassuk a szeleteket néhány percre Sprite-ba vagy 7-Up-ba. Az üdítőben megtalálható citromsavnak köszönhetően nem barnulnak meg olyan hamar az almaszeletek.

Foto:pixabay.com

Alex Guarnaschelli

Szemcsés lett a csokoládémártás, esetleg szétvált a tejszínes szósz? A tönkrement szósz könnyedén megjavítható a zsíros összetevők feleslegének kiegyenlítésével, csak keverjünk néhány kanál meleg vizet a szószba.

Richard Sandoval

Sok vendég kiszolgálása esetén könnyen elhűlhet az étel, mire valóban fogyasztásra kerül. Melegítsük elő a tányérokat mikrohullámú sütőben egy percig, vagy 200 fokos sütőben négy-öt percig, csak ezután tálaljuk rá a fogást.

Oliver Lange

Ha elsóztuk a levest, vagy a pörköltet, adjunk hozzá egy nyers, meghámozott burgonyát és főzzük 10-30 percig. A keményítőben gazdag burgonya felszívja a felesleges só egy részét.

Curtis Stone

A hús tökéletes fűszerezésének a titka a kicsit több. Magasról szórva sózzuk és borsozzuk a húst, ezzel egyenletesen hullik rá a fűszer. Használjunk többet az általunk gondolt mennyiségnél, ezután pedig még egy csipetnyit szórjunk rá. Ha kicsit állni hagyjuk, a fűszert magába szívja a hús és kívül-belül ízletes lesz.

Molly Yeh

Sütős-főzős napokon tegyünk egy nagy tál mosogatószeres forró vizet a csaphoz, az elhasznált süteménytésztás, szószos koszos tálakat pedig csak dobáljuk bele, ha már nem kell. Így biztosan nem szárad rá az ételmaradék a tálakra, ezzel rengeteg időt megspórolva.

Andrew Jones

Nem elég érett és ízetlen a paradicsom? A csipetnyi cukor mellett adjunk a paradicsomszószhoz egy kevés vörösborecetet is, ez segít kihozni a paradicsom természetes édeskés ízét.

Duff Goldman

A tökéletes sütemények elkészítéséhez tegyük a tojásokat előző este a pultra, hogy szoba-hőmérsékletűek legyenek. Így nem húzza össze a felmelegített vajat, a tojásfehérjéket pedig könnyebben lehet keményre verni.

Sujan Sarkar

A friss fűszernövényeket áztassuk jeges vízbe, mielőtt felhasználnánk. Ezzel a trükkel könnyedén megőrizhetjük a növények élénk színét.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.