Minden, amit tudnod kell az algák jótékony hatásairól

alga
PUBLIKÁLÁS: 2022. február 21. 14:15
Az emberi fogyasztásra is alkalmas algák kivételes tulajdonságaiknak köszönhetően egyre népszerűbb összetevők a különböző étrend-kiegészítőkben.

Az emberi fogyasztásra is alkalmas algák kivételes tulajdonságaiknak köszönhetően egyre népszerűbb összetevők a különböző étrend-kiegészítőkben.

A Spirulina és a Chlorella a legismertebb, és egyben legnépszerűbb mikroalga típusok, a szervezet számára rengeteg hasznos anyagot tartalmaznak. A két alga külön-külön is hatásos, de együttes fogyasztásukkal még jobb eredményt érhetünk el, mivel egyedi hatásmechanizmusaik összeadódása révén nagyobb mértékben járulhatunk hozzá az egészség, a szépség és az energia fokozásához, illetve fenntartásához.

Cikkünkből megtudhatod, miért előnyös az algák fogyasztása, illetve kinek ajánljuk aPANHELLEN ALGA+termékünket.

Természetes vitamin-, ásványianyag- és tápanyagforrás

A kutatási eredmények alapján elmondható, hogy élelmiszereink közül az algák (kiemelve a Spirulinát és a Chlorellát) rendelkeznek alegmagasabb ásványianyag-, vitamin- és tápanyagtartalommal. Az algák a szervezet számára létfontosságú,nélkülözhetetlen mikro- és makrotápanyagot természetes, jól hasznosuló és könnyen felszívódóformában tartalmazzák.

Energianövelés, egészségmegőrzés, szépségápolás

Az algák kiváló B-vitamin-forrásnak tekinthetők, mely vitamincsoport szabályozza a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét (így azenergiatermelést). Ráadásul azidegrendszermegfelelő működéséhez, továbbáa bőr, a szem és a hajegészségéhez is hozzájárul.

Az algák kiválóan hasznosuló vasat, magnéziumot, kalciumot, cinket, szelént, káliumot tartalmaznak, de megtalálható bennük számos fontosabb színanyag (karotinoid vegyületek) is. A karotinoidok (pl. alfa- és béta-karotin, lutein, zeaxantin, fikocianin) antioxidáns hatásuknál fogva hozzájárulhatnak azimmunrendszermegfelelő működéséhez, azallergiakezeléshez, avérképzéshez, az edzés utániregenerációhoz, asérülések,sebekgyógyításánakgyorsításához, valamint agyulladáscsökkentéshezés aszürke hályogkialakulásának kockázatcsökkentéséhez

Vegán fehérjeforrás

Az algák proteintartalmuknál fogvakiváló fehérjeforráskéntlehetnek jelen a szigorú vegetáriánus vagy vegán táplálkozásban.Aminosav-összetételükettekintve nem komplettek; a Spirulinában a metionin és a lizin, a Chlorellában a metionin mennyisége elégtelen. Ezt az apró hiányosságot szem előtt tartva azonban kiváló kiegészítője lehet az állati eredetű termékektől mentes életvitelnek.

Indirekt teljesítményfokozás, felépítőfolyamatok segítése

Az algák használatával közvetlenül (direkt módon) nem növelhető a sportbeli teljesítőképesség, de a Spirulina és a Chlorella algák számos pozitív hatása révén közvetettenhozzájárulhatunk a teljesítményfokozáshoz, a fáradtság csökkentéséhez és a kimerülés késleltetéséhez.

A vérképzésben betöltött szerepük révén fokozzák a vörösvérsejtek termelődését. Mindez a javuló szöveti oxigénellátásban és fokozott anyagcserében mutatkozik meg, melyeknek nagy szerepe lehet afelépítőfolyamatokban.

alga
Foto:pixabay.com

Fogyókúra, fogyás támogatása

Az elhízás fő oka az endokrin rendszer helytelen táplálkozási egyensúlyzavarból eredő nem megfelelő működése. Az ennek hatására kialakuló szénhidrátéhség csökkenthető a kiegyensúlyozott Spirulina – Chlorella algaformulában megtalálható mikrotápanyagok rendszeres bevitele útján.

Foto:pixabay.com

A táplálkozási egyensúlyzavar helyreállítása mellett a Spirulina alga az által is hozzájárulhat a fogyáshoz, a testzsír csökkentéséhez, hogy GLA-t juttat a szervezetbe. A GLA egy esszenciális zsírsav, ami segíti a vércukor és az inzulin szabályozását. A Spirulina a GLA által hozzájárul az egyenletesebb vércukorszint kialakításához, aminek hatására azéhségérzet később jelentkezik. Ezen kívül a Spirulina fehérjetartalma révénkéslelteti a hipoglikémiás éhségérzetet.

Prebiotikus hatás

A Spirulináról számos tanulmány bizonyította, hogy prebiotikumokra jellemző tulajdonságokat mutat. (A prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, melyek a vastagbélben elősegítik a jótékony hatású probiotikumok szaporodását, működését.)Prebiotikus hatásánálfogva a Spriulina segíthet azegészséges bélflórafenntartásában, ezzel ugyancsak hozzájárulva az immunrendszer erősítéséhez.

Kiknek ajánljuk az ALGA+ termékünket?

Alga készítmények esetén rendkívül fontos a beszerzési forrás megbízhatósága. Nagyon kell vigyázni, hogy az alga tiszta vízből származzon, mert ez a növény minden szennyeződést magába szippant.

Mindenkinek ajánljuk, akik szeretnének az egészségükhöz hozzájárulni. Kiváló fehérjeforrás, és teljes mértékben növényi eredetű, ezért a vegetáriánus, illetve vegán étrendet követőknek is ideális táplálékkiegészítő lehet. Mivel a Spirulina és a Chlorella algák közvetetten hozzájárulhatunk a teljesítményfokozáshoz, a fáradtság csökkentéséhez és a kimerülés késleltetéséhez, sportolók számára is kifejezetten hasznos vitamin-, ásványianyag- és tápanyagforrás. Ezen kívül az algáknak jelentős szerepük lehet az egészség és szépség (haj, bőr, körmök) megőrzésében, a fogyókúrában, valamint prebiotikus hatással rendelkeznek. Összességében, fogyasztásuk minden korosztály számára előnyös lehet.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.