Erre jó a krumpli héjja

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2022. február 14. 13:33
Szerinted szemét, szerintünk csodaszer. Azt is elmondjuk, miért.

Szerinted szemét, szerintünk csodaszer. Azt is elmondjuk, miért.

Igazi csodaszer a krumpli héja, ezért jobb, ha változtatsz azon a szokásodon, hogy pucolás után egyszerűen kidobod ezt az értékes „gyógyszert”!Nagyon kevesen tudnak a héj szuper erejéről, mi azonban most eláruljuk, mi mindenre jó.

Segíti a fogyást

Mindannyian tudjuk, hogy a burgonya szénhidrátban gazdag, azonban mivel zöldség, ígya fogyókúrázók részben bűn nélkül fogyaszthatnak belőle.A burgonya héja megfelelő mennyiségű nátriumot és minimális mennyiségű nyírt tartalmaz, így a fogyni vágyóknak ajánlott.

Immunitás

A burgonya héja úgy működik, mint egy C-vitamin erőmű,erős antioxidáns tulajdonsága van. A héja B-komlex vitamint és kalciumot is tartalmaz, így szerves részévé válik az egészséges és erős immunrendszernek.

Foto:123rf.com

Véd a rák ellen

Mivel erős antioxidáns tartalma van, így nagy mennyiségű klorogénsavat tartalmaz, amely leköti a karcinogént (rákot okozó vegyület), és ígyvédi a szervezetet a rákkal szemben.

Csökkenti a vér koleszterinszintjét

A magas rosttartalma miatt koleszterin csökkentő hatással van a szervezetre, ezért akik ilyen problémával küzdenek nyugodt szívvel fogyaszthatják.

Csökkenti a szívbetegség kockázatát

Mivel a krumpli héj tele van káliummal, így fogyasztásacsökkenti a szívroham és a stroke kockázatát.Egy másik szívbarát anyag is jelen van a héjban, ami nem más, mint az Omega-3 zsírsav.

Fenntartja a vércukorszintet

Ha folyamatos éhségérzetet érzel, fogyassz legalább napi egy alkalommal krumpli héjat, amisegít az agynak lemondani a habzsolásról.Rendszeres fogyasztása a 2. számú cukorbetegség kezelésében jelentősen hatékony csodaszer lehet.

Foto:pixabay.com

Így készíts belőle könnyed rágcsát

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd alaposan, kefével dörzsöljük át és mossuk meg a krumplikat. A lehámozott részeket terítsük szét a tepsiben úgy, hogy a darabok ne fedjék egymást. Az sem baj, a hámozásnál most nem dolgozunk olyan szépen. Locsoljuk meg olívaolajjal, és finoman forgassuk össze a héjakat. Sózzuk, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük tíz percig, majd óvatosan vegyük ki a sütőből a tepsit, forgassuk át a héjchipseket, majd tegyük vissza a sütőbe újabb tíz percre. Házi ketchuppal, vagy mártogatóssal tálaljuk.

Forrás: borsonline.hu

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.