Manapság már a delikát és a vegeta sem az, ami régen volt. Arányaiban nézve már túl sok benne a só, tele van tartósítókkal, ízfokozókkal, színezékekkel és egyéb vegyi anyagokkal. Kétségtelen, hogyjobb megoldás amagunk készítette ételízesítő.
Ennek ellenére háztartások millióiban használják, holott egy jó fajta ételízesítőt magunk is könnyedén elkészíthetünk házilag - írja azEzt fald fel! blog.
A magas vérnyomás egyik kiváltója a túlsúly. Ráadásul nem is csak kis mértékben, ami azért szomorú, mert viszonylag könnyen elkerülhető.Ahozzávalók arányait ízlés szerint lehet variálni, maga a "gyártás" pedig mindössze két-két és fél órát vesz igénybe. Szerintünk ennyit mindenképpen megér!
Hozzávalók az ételízesítőhöz:
Ételízesítő elkészítése:
A paradicsomokat merítsük forró vízbe, majd hámozzuk meg. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk akkora darabokra, hogy a turmixgép elbírjon velük. Aki akarja, húsdarálóval is ledarálhatja a zöldségeket, de lehet, hogy a turmixgép jobb megoldás.
Aprítsuk fel vele a zöldségeket, majd az őrleményt mérjük meg, és annak súlyával arányosan adjunk hozzá konyhasót 5:1 arányban, azaz minden kiló őrleményhez 20 dkg sót. Az Ezt fald fel! blog írójának a folyamat végére (sóval együtt) 3 kiló ételízesítője lett, ami három darab 800 ml-es üveget töltött meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.