Talán első hallásra bonyolultnak hangzik, de nagyon egyszerű elkészíteni. Tökéletes paleo jégkrémet kapunk kevés összetevő és munka segítségével – az eredmény meglehetősen ínycsiklandó!
Próbáljuk ki a Paleo jégkrémet, mandulavajjal és nyers banánnal. Az eredmény: tejmentes, krémes desszert, lágy fagylalt állaggal.
5-6 fagyasztott banánra; nyers mandulára(ami helyett más dióféle is jöhet – ha nem szeretnénk beletenni egyáltalán, akkor napraforgó maggal is helyettesíthetjük).
A banánokat hámozzuk meg és tegyük dobozba a lefagyasztáshoz. Hagyjuk a fagyasztóban pár órára, vagy éjszakára.
Ha mandulavajat készítünk, használjunk 1-2 csésze mandulát a tisztességes mennyiség eléréséhez. Annyit adjunk a Paleo jégkrémhez, amennyit szeretnénk. Amennyiben előre gyártott mandulavajat alkalmazunk, az íz szerint adagoljuk.
Nutellás ízvilágot is készíthetünk mogyoró, valamint egy kis kakaópor használatával.
A dióféle-mentes verzióhoz napraforgó vajat vagy tökmag vajat szerezzünk be.
Ha minden készen áll, a nyers mandulát élelmiszer robotgéppel krémes, lágy állagúvá dolgozzuk, hogy létrehozzuk a mandulavajat. 5-10 perc alatt elkészülhetünk vele.
Töltsük egy tégelybe és tegyük a hűtőbe.
A Paleo jégkrém végleges formájához hagyjunk egy kevés mandulavajat a gépben és adjuk hozzá a vágott, fagyasztott banánt. Keverjünk össze! Addig dolgozzunk vele, amíg kellemes, krémes állagúvá nem tesszük.
Ha szükséges, adjunk hozzá a végén egy kis extra mandulavajat! Jó étvágyat a Paleo jégkrémhez!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.