Rá vagyok kattanva a pohárban készülő desszertekre. A legújabb családi kedvenc az áfonyás “hamis” sajttorta poharas változatban egyenesen a hűtőből.
Hőség ide, hőség oda, nyáron se zárhatom be a konyhát. Öt gyerek mellett ez nem is kérdés, na, meg persze Férjet sem szabad kihagyni a számításból, a családtagjaim a legmelegebb kánikulai napokon is – sőt akkor még inkább – igénylik a házilag készült finomságokat. De nem vagyok olyan őrült, hogy bekapcsoljam a sütőt, bár őszintén szólva néha elfog a vágy, mert egyszerűen hiányoznak a saját sütésű kenyerek, kalácsok és egyéb finomságok, de nem, akkor is ellenállok.
Péksütemények esetén ilyenkor marad a bolti változat, de az édes és sós finomságok esetén azért meg lehet menteni a helyzetet sütés, főzés nélküli változatokkal. Pogácsák, krékerek helyett ilyenkor különböző mártogatókat kínálok, amelyekhez remekül fel tudom használni a balkonunkon termesztett friss fűszernövényeket. Édességektekintében ilyenkor hódítanak a poharas desszertek, amelyeket egyszerűen, néhány perc alatt össze lehet állítani, számtalan ízvariációban léteznek és néhány órás hűtés után igazi felfrissülést hoznak a nagy melegben.
Az eperszezon után végre itt az áfonya! A családban nem mindenki szereti ezt a gyümölcsöt kissé savanykás íze miatt, de hadesszertbe csempészem, akkor annak senki nem tud ellenállni. Az áfonya kiváló kiegészítője a sajttortának, de azt ugyebár sütni kell. Azt meg nem szeretnék. Akkor tegyük pohárba! Hogyan? Egy kis mascarpone, joghurt, keksz rétegezve, na meg egy jó nagy marék áfonya és máris előállt az ellenállhatatlan könnyű, nyári desszert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.