Nyáron kihagyhatatlan desszerttípus a habos sütemény: semmi kis alap, a tetején könnyű gyümölcsös hab. Amikor érik a málna, akkor meg szinte kötelező darab.
Nekem az eper a nyár. De ha érik a málna, akkor inkább az. Egyszerűen nem tudok vele betelni.
Gyerekkoromban a vidéki házunk mögött, a régi disznóólak mellett – igen, a nagyszüleim még tartottak malacokat, sőt még tyúkok is kapirgáltak ugyanott, de én erre már egyáltalán nem emlékszem, csak a lakhelyük él élénken az emlékezetemben, na meg a szaga az orromban – hatalmas málnabokrok nőttek.
Amikor a nagyszüleim sok-sok évvel ezelőtt meghaltak, a teleknek az a része édesapám testvéréhez került és ő eladta a hagyatékát, így a málnabokrok egy másik családé lettek. Talán ők is megérezték a változást, mert a tulajdonosváltás után nem sokkal elpusztultak. Azóta se ettem olyan finom málnát, mint ott a bokrok alatt ülve.
De ez nem szegi kedvemet és nincs olyan nyár, hogy ne készítenék valami málnás finomságot, mert ebből a gyümölcsből tényleg nem lehet eleget venni, pláne nem egy akkora családnak, mint a mienk. Így aztán a málna nálunk mindig feldolgozott állapotban kerül az asztalra. Mindannyiunk kedvence a málnahabos szelet, amelyet nagyon könnyű elkészíteni és igazi hűsítő finomság a forró kánikulai napokon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.