A kekszek a gyengéim, mert kevés munkát igényelnek, viszont finomak, ráadásul a legtöbb bolti változat házilag is elkészíthető. Nem kivétel ez alól a család nagy kedvence, a mesekeksz sem.
Nagyon szeretem a kekszeket. És nem csak megenni, hanem készíteni is.Ráadásul, ha van otthon keksz, akkor soha nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy nincs mivel megkínálni egy hirtelen betoppanó jó barátot vagy a gyerekek haverjait, akik épp mindig csak felugranak egy kicsit és akik épp mindig éhesek egy kicsit, akárcsak az enyémek, legyen akár délelőtt tíz vagy délután öt óra.
Az alapanyagok tekintetében a kekszek szintén nem a túlbonyolított ételek táborát erősítik, gyakorlatilag a legalapvetőbb élelmiszerekből is összeüthetünk egy-egy egyszerűbb darabot, de a különlegesebbekhez sem kell sok: az ízélmény fokozásához elegendő például egy-két aromásabb fűszer, ha pedig a látványra utazunk, akkor egy kis csoki, dió, mandula vagy egy-két marék aszalvány is megteszi.
Mert a legtöbb bolti változatnak már elérhető az interneten a házi verziója is, így aztán bármikor készíthetünk magunknak a kedvencünkből, akkor sem maradunk hoppon, ha épp zárva vannak a boltok, vagy kifogyott a készlet a sarki fűszeresnél. Épp így jártam én is a múltkor, amikor a heti nagybevásárlásnál hiába kerestem a személyes kedvencemet, az étcsokiba mártott mesekekszet, sehol nem találtam.
Ha nem találtam, hát csináltam. Egyszerű, finom, csak meg kéne tanulnom belőle eleget csinálni. Eddig még nem sikerült. A receptetildi KOKKIoldalán találtam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.