23 étel-trükk, amely mindent megváltoztat! (1.rész)

étel
PUBLIKÁLÁS: 2016. május 10. 13:06
….de legalábbis azt, ahogyan főzünk és étkezünk! Az alábbi étel-trükkökkel másként készíthetjük el kedvenc italainkat és fogásainkat, egészségesebbé is téve szervezetünket.Szeretnénk minél egyszerűbben és gyorsabban megoldani az ételeket, s közben egészségesen is étkezni?

….de legalábbis azt, ahogyan főzünk és étkezünk! Az alábbi étel-trükkökkel másként készíthetjük el kedvenc italainkat és fogásainkat, egészségesebbé is téve szervezetünket.Szeretnénk minél egyszerűbben és gyorsabban megoldani az ételeket, s közben egészségesen is étkezni?

Néhány étel-trükkre van szükség

Lássuk, mi mindent oldhatunk meg másként, hogy gyorsabban, egészségesebben készítsük el italainkat, ételeinket.

1.Limonádé turmixépből: vágjuk négyfelé a citromot és tegyük turmixgépbe, 2 csésze vízzel, egy maréknyi jéggel és tetszés szerinti cukorral (ne vigyük túlzásba!).

ételtrükk 1

2.Érett avokádó 10 perc alatt: csomagoljuk alufóliába az avokádót és tegyük be 200 fokra a sütőbe, amíg meg nem puhul, majd rakjuk be a hűtőbe egy kicsit lehűlni.

ételtrükk2

3.Ropogós saláták: mossuk meg a salátát és fektessük papírtörlőre. Hasznos étel-trükk összegömbölyíteni őket és betenni lezárható műanyag zacskóba, mielőtt hűtőbe rakjuk. A fonnyadtság nem fog jelentkezni!

ételtrükk3

4.Hámozzunk tojást egyszerűen: tojásfőzéskor adjunk a vízhez egy teáskanálnyi szódabikarbónát. Majd hagyjuk megfőni őket és hűtsük annyi ideig, ameddig szoktuk. Hámozáskor könnyen le fog csúszni a héj, időt takarítunk meg ezzel az étel-trükkel!

ételtrükk4

5.Főzzünk tésztát 60 másodperc alatt! Mielőtt vacsorához készülünk, áztassuk a tésztát egy óra hosszáig. S ha eljött az étezés ideje, csak dobjuk a felforralt vízbe – 60 másodperc alatt meg fog főni!

ételtrükk5

6.Ne barnuljon meg az alma: daraboljuk fel az almát és tartsuk meg a magot. Helyezzük el a szeleteket a mag körül, úgy, hogy az alma ismét egésznek tűnjön, és tegyünk rá egy gumit, hogy összetartsa. Ezzel meg tudjuk gátolni a barnulást!

ételtrükk6

7.Zúzzuk össze a fokhagymát gyorsabban: ne húzzuk az időt a lehámozással – tegyük az egész fokhagymát a szerkezetbe és nyomjuk meg. Ezen étel-trükk hatására a zúzott fokhagyma ki fog jönni, a héj pedig megmarad a fokhagymanyomóban.

ételtrükk7

8.Ne törjön meg a tojás: mielőtt hideg vízbe tesszük a főzésre szánt tojásokat, dörzsöljük meg a héjukat citromlével. A savasság megelőzi a törést, amikor a víz felmelegszik.

ételtrükk13

9.Több lé legyen a citromból! Nagyobb mennyiségű levet nyerhetünk ki a gyümölcsből az alábbi étel-trükkel: mielőtt kifacsarjuk, tegyük a citromot mikrohullámú sütőbe 15 másodpercre.

ételtrükk9

10.Ne tapadjon össze a barnacukor: könnyen megakadályozhatjuk a dolgot, ha néhány mályvacukrot teszünk a barnacukorba, ez nedvesen fogja tartani.

ételtrükk10

11.Legyen jobb a barna rizs íze! Főzzük meg a rizst, ahogyan szoktuk, majd szárítsuk meg papírtörlőn. Tegyünk a tűzhelyre egy serpenyőt, öntsünk bele pár evőkanálnyi olívaolajat vagy ghee-t és más fűszert, ha úgy tetszik. Pirítsuk a rizst az olajon és fűszeren, amíg enyhén aranybarnává nem válik!

ételtrükk11

12.Készítsünk tökéletesen kerek palacsintát: egyszerű étel-trükk, mégis nagy elégedettséggel tölt majd el! Tisztítsunk ki egy elhasznált ketchup-os vagy majonézes flakont, és töltsük fel a palacsinta-tésztával. Nyomjuk ebből a tésztát a serpenyőbe és olyan alakú lesz, amilyet szeretnénk!

ételtrükk12

A cikket folytatjuk még ugyanennyi trükkel!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.