Gyors barackos piskóta

sárgabarack
PUBLIKÁLÁS: 2015. szeptember 07. 13:10
A piskóta alaprecept, amit szinte elsőként tanulunk meg, amikor elkezdünk süteményeket készíteni. Több száz verziója létezik, mégis megunhatatlan! Íme egy gyors, finom változat, sárgabarackkal!

A piskóta alaprecept, amit szinte elsőként tanulunk meg, amikor elkezdünk süteményeket készíteni. Több száz verziója létezik, mégis megunhatatlan! Íme egy gyors, finom változat, sárgabarackkal!

Hozzávalók:

  • 150 g cukor
  • 4 tojás
  • 4 dl tejföl
  • 185 ml étolaj
  • 300 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 70 dkg (kimagozott súly) sárgabarack apró kockára vágva
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
peach-cake

Elkészítés:

  • A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  • A tojást a cukorral habosra robotgéppel habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt és az olajat, azzal is elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és csomómentesre keverjük.
  • A tésztát egy 34 x 23 cm-es vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk az alján.
  • A kimagozott sárgabarackokat apró kockára vágjuk, és egyenletesen elosztjuk a tészta tetején. A cukrot a fahéjjal elkeverjük és egyenletesen a barackok tetejére szórjuk.
  • Az előmelegített sütőbe tesszük (a közepénél kicsit lejjebb) és kb. 35 percig sütjük (tűpróba).
  • Ízlés szerint, porcukorral megszórva kínáljuk.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.