A piskóta alaprecept, amit szinte elsőként tanulunk meg, amikor elkezdünk süteményeket készíteni. Több száz verziója létezik, mégis megunhatatlan! Íme egy gyors, finom változat, sárgabarackkal!
Hozzávalók:
- 150 g cukor
- 4 tojás
- 4 dl tejföl
- 185 ml étolaj
- 300 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- A tetejére:
- 70 dkg (kimagozott súly) sárgabarack apró kockára vágva
- 6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A tojást a cukorral habosra robotgéppel habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt és az olajat, azzal is elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és csomómentesre keverjük.
- A tésztát egy 34 x 23 cm-es vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk az alján.
- A kimagozott sárgabarackokat apró kockára vágjuk, és egyenletesen elosztjuk a tészta tetején. A cukrot a fahéjjal elkeverjük és egyenletesen a barackok tetejére szórjuk.
- Az előmelegített sütőbe tesszük (a közepénél kicsit lejjebb) és kb. 35 percig sütjük (tűpróba).
- Ízlés szerint, porcukorral megszórva kínáljuk.