A házi burgonyapogácsa rendkívül hamar elkészül. Fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára egyaránt sőt főzelékek mellé kitűnő feltét. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan süthetünk házilag finom krumplipogácsákat.
A burgonyapogácsa elkészítése:
Hozzávalók (4 személyre):
1. Aburgonyáthámozd meg, mosd meg, és reszeld le a reszelő durva oldalán. Kb. 3 csészényi lesz belőle.
2. Areszelt krumplitmosd meg, és itasd le róla a vizet egy papírtörlővel.
3. Keverd bele a hagymát, a sót és a borsot és hintsd meg liszttel, hogy könnyebben összetapadjon a burgonya.
4. Olvaszd fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, közepes tűzön.
5. Egy lapátkával simítsd el a massza tetejét a serpenyőben, vedd lejjebb a lángot és süsd addig, amíg az alja ropogósra nem lesz.
6. Vágd fel 4 részre, fordítsd meg mindeniket, és hagyd még sülni 8-10 percig, amíg a másik fele is aranysárga lesz. Vigyázz! Ha teflonserpenyőben készíted, ne használj a szeléshez és a forgatáshoz fém vágóeszközt!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.