Hogyan készítsünk burgonyapogácsát?

tócsni
PUBLIKÁLÁS: 2015. március 21. 14:00
A házi burgonyapogácsa rendkívül hamar elkészül. Fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára egyaránt sőt főzelékek mellé kitűnő feltét. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan süthetünk házilag finom krumplipogácsákat.

A házi burgonyapogácsa rendkívül hamar elkészül. Fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára egyaránt sőt főzelékek mellé kitűnő feltét. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan süthetünk házilag finom krumplipogácsákat.

A burgonyapogácsa elkészítése:

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1/4 csésze apróra vágotthagyma
  • 1/4 kiskanál só
  • 3 db. közepes burgonya
  • 3 kanál vaj
  • serpenyő
  • 1/8 kiskanál őrölt bors
  • pici liszt

krumpliöö

Elkészítése:

1. Aburgonyáthámozd meg, mosd meg, és reszeld le a reszelő durva oldalán. Kb. 3 csészényi lesz belőle.

2. Areszelt krumplitmosd meg, és itasd le róla a vizet egy papírtörlővel.

3. Keverd bele a hagymát, a sót és a borsot és hintsd meg liszttel, hogy könnyebben összetapadjon a burgonya.

4. Olvaszd fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, közepes tűzön.

5. Egy lapátkával simítsd el a massza tetejét a serpenyőben, vedd lejjebb a lángot és süsd addig, amíg az alja ropogósra nem lesz.

6. Vágd fel 4 részre, fordítsd meg mindeniket, és hagyd még sülni 8-10 percig, amíg a másik fele is aranysárga lesz. Vigyázz! Ha teflonserpenyőben készíted, ne használj a szeléshez és a forgatáshoz fém vágóeszközt!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.