Könnyű nyári pogácsa

pogácsa
PUBLIKÁLÁS: 2014. augusztus 02. 11:22
Hozzávalók:

A melegben gyakran vágyunk valami könnyű, sós finomságra. A pogácsát szinte mindenki szereti. Íme egy puha, és ízletes pogácsarecept! Próbáljuk ki!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 kis doboz kefír
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávés kanál só
  • 20 dkg sajt
  • ízlés szerint: köménymag

pogacsa

Elkészítés:

  • A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, az egyik tojást, a kefirt, a sajt felét lereszelve és a kávés kanál sót.
  • Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
  • A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  • Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a másik tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. (Aki szereti, köménymagot is szórhat rá.)
  • Kiszúróval kisebb pogácsákat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Az előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.