Könnyű nyári pogácsa
pogácsa PUBLIKÁLÁS: 2014. augusztus 02. 11:22
Hozzávalók:
A melegben gyakran vágyunk valami könnyű, sós finomságra. A pogácsát szinte mindenki szereti. Íme egy puha, és ízletes pogácsarecept! Próbáljuk ki!
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 kis doboz kefír
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávés kanál só
- 20 dkg sajt
- ízlés szerint: köménymag

Elkészítés:
- A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, az egyik tojást, a kefirt, a sajt felét lereszelve és a kávés kanál sót.
- Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a másik tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. (Aki szereti, köménymagot is szórhat rá.)
- Kiszúróval kisebb pogácsákat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Az előmelegített sütőben arany barnára sütjük.

A legfrissebb hírekért kövess minket a
Bors Google News oldalán is!