Ismeri a Türü-Bürüt?

egytálétel
PUBLIKÁLÁS: 2014. július 18. 08:12

Létezik egy leves, amely a hollóstetői kempingben, vagy a szentléleki turistaházban jártak körében szállóigévé vált. Mindkét hely ugyanazon üzemeltető, Varga József és felesége kezében van, kiknek köszönhetjük eme laktató étket.

A receptet és a hozzávalókat szigorú titok övezi,így csak nagy vonalakban kapunk képet az ételről: 2 fajta hús, 3 féle tészta, vegyesen gomba, krumpli, zöldbab, zöldborsó, kukorica no és 9 féle a környéken termő fűszer… majd tálaláskor friss tejfölt rakunk rá. dsc_0946_j_800pix_664x999t5_ic Az eredmény egy vaskos, megáll-a-kanál-benne leves, melyben egy fűszer vagy íz sem domináns, kellemes összhangban tölti be szánkat… és hogy miért pont Türü-bürü lett a neve? Mert a ragu túl snassz lett volna.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.