Hála a korai tavasznak, korábban nyílt az orgona - így hamarabb meg tudjuk csinálni ezt az ellenállhatatlan italt. Van egy szuper receptünk, amelynek segítségével garantáltan finom lesz a végeredmény!
Hozzávalók az orgonaszörphöz:
- 1.3 literes víz
- 1 kg kristálycukor
- 1 nagy szatyor orgona lecsipegetett virágjai
- 1 Citrom leve, vagy egy kevéske citromsav
Orgonaszörp elkészítése:
Először is szedj egy jókora bevásárlószatyornyi
orgonát, majd csipegesd le róla a
virágokat - a szörpbe ugyanis: csak a virág kell, semmi zöld, semmi szár.
Az interneten sokféle recept létezik, de ezeknek szinte mindegyikében magát a virágot is főzik a vízzel együtt.Ennek köszönhetőn a szép színért felelős részecskék károsodnak és a szörp sárgás színű lesz - ha gyönyörű, halványlila szörpöt szeretnél, mindenképpen kövesd az utasításainkat.Egy lábasba öntsd össze az adott mennyiségű vizet és cukrot.
Tedd a tűzre, és főzz belőle szirupot.Ha kész, vedd le a tűzről, és adj hozzá citromlevet vagy a citromsavat (utóbbi segít kioldani a virágokból a színanyagot) Majd jól keverd el.Öntsd bele a virágokat, majd anélkül, hogy elkevernéd, fedd le fedővel.Hagyd állni egy egész napig, majd másnap hidegen szűrd le, és töltsd bele üvegekbe.
eztfaldfel.blogspot.hu