Finom desszert: Tangó szelet

krémes sütemény
PUBLIKÁLÁS: 2013. október 16. 15:22
Hozzávalók

Ezt a szenvedélyes táncról elnevezett süteményt érdemes megsütni, mert a krémje lágy és édes, a tésztája pedig piskóta finomságú. Igazi ínyenc desszert!

Hozzávalók

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek kakaó
  • 5 dkg Ráma
  • 1 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • pici tej

a krémhez:

  • 1 l tej
  • 3 cs vaníliapuding
  • 25 dkg Ráma
  • 25 dkg porcukor
  • Tetejére:
  • 1 cs piskóta tallér
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

tangó

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és két részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsiben két lapot sütünk belőle. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük, a Rámát a porcukorral habosra keverjük és a kettőt jól összedolgozzuk. A krémet két részre osztjuk, felét a két lap közé tesszük, felét a második lapra kenjük. A krémre helyezzük a piskótatallérokat, melyeket a gőz fölött megolvasztott csokoládéval meglocsolunk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.