Valami különleges: Grillezett őszibarackos pite

Valami különleges: Grillezett őszibarackos pite

desszert
PUBLIKÁLÁS: 2013. július 09. 09:05
A grillezett őszibarackos pite receptje

A piték szerelmeseinek itt van egy új, gyümölcsös pite receptje, ami biztosan megdobogtatja majd a szívüket. Lássuk, hogyan készül a grillezett barackos pite!

A grillezett őszibarackos pite receptje

Elkészítési idő: 30 perc

Grillezési idő: 1 óra és 30 perc

Hűtési idő: 30 perc

Hozzávalók

  • 1,5 kg hámozott, félbe vágott őszibarack, mag nélkül
  • 1 kanál repceolaj
  • 1/2 csésze cukor
  • 1/4 csésze friss apróra vágott bazsalikom
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csomag fagyasztott nyers pite tészta (tartalmazzon 2 tésztát)
  • 1 enyhén felvert tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor

A grillezett őszibarackos pite elkészítése

Ha szenes grillünk van, helyezzünk közepesen meleg szeneket a grill egyik oldalára. Kenjük be az őszibarack darabokat repceolajjal, majd tegyük közvetlenül a grillre, és hagyjuk 3 percig sülni, amíg nem kapnak enyhén barnás színt, majd vegyük le őket. Vágjuk ketté az őszibarackokat. Törjük össze őket egy nagy edénybe 1/2 csésze cukorral, bazsalikommal, kukoricakeményítővel és citromlével.

Apple Pie2 copy

Egy kevés liszttel megszórt területen nyújtsuk ki a tésztákat, amíg 30 cm átmérőjűek nem lesznek. Olajozzuk meg a 25 cm-es vas tepsit, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Az egyik tésztát tegyük be a tepsibe, ennek el kellene takarnia a tepsi felületének ¾-ét. Tegyük rá a barack keveréket majd egy hegyes kés segítségével, lyukasszuk ki a másik tészta közepét, hogy a gőz ki tudjon jönni. Aztán tegyük rá a töltelékre, ha még marad tészta, azt betehetjük a két rend tészta közé töltelékként. Ha ezzel meg vagyunk, keverjük össze a tojást a vízzel egy kisebb edényben. Kenjük be a pitét ezzel a keverékkel, aztán szórjuk rá a megmaradt cukrot.

Helyezzük a tepsit a grill üres oldalára. Takarjuk le és hagyjuk ott 1½ - 2 órát, amíg a tészta aranyszínűre nem sül, és a töltelék nem lesz habos. Csak egyszer fordítsuk meg a pitét. (Amennyiben gázgrillünk van, melegítsük elő, majd állítsuk közepes fokra. Állítsuk közvetett főzésre, és folytassuk úgy, mint a szenes grillen.) Hagyjuk a pitét 30-40 percig hűlni mielőtt felszeleteljük. Ez a recept 12 adag pite elkészítéséhez elegendő.

Tápérték/adag

  • Kalória: 263
  • Összes zsír: 11 g
  • Zsírsav: 4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsír: 1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav: 0 g
  • Koleszterin: 24 mg
  • Nátrium: 151 mg
  • Szénhidrát: 39 g
  • Cukortartalom: 20 g
  • Rostok: 2 g
  • Fehérje: 2 g
  • C vitamin: 14% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • A vitamin: 0% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Kalcium: 1% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Vas: 2% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Napi ajánlott érték: 2000 kalória

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.