Vegán Vagány Kakaós Piskóta

csokis süti
PUBLIKÁLÁS: 2013. május 31. 14:59
Alapanyagaiban maximálisan természetes elkészítése pedig végtelenül könnyű. Mindezt tojás, tej és ízfokozók nélkül.A vegán-vagány hét alatt közösen elkészítjük, lelkiismeret furdalás nélkül, hogy aztán a család kedvence lehessen.

Ízelítőül fogadd tőlünk szeretettel a Napsugár Életház egyik kedvenc vegán résztvevőjét, a vegán kakaós piskóta receptjét.

Alapanyagaiban maximálisan természetes elkészítése pedig végtelenül könnyű. Mindezt tojás, tej és ízfokozók nélkül.A vegán-vagány hét alatt közösen elkészítjük, lelkiismeret furdalás nélkül, hogy aztán a család kedvence lehessen.

Ez, „piskóta”!

Hozzávalók (4 főre):

  • 30 dkg liszt (tönköly fehér)
  • 25 dkg cukor (nád)
  • 6 ek kakaó
  • 0,5 dl olaj (kukorica csíra)
  • 2 ek ecet (fehér, balzsam ecet, alma ecet)
  • 3 dl víz vagy szójatej
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

Az összes hozzávalót összekeverjük és 180C-on megsütjük.

kakaós piskóta

Önmagában is nagyon finom, de lehet tölteni a teljes kihűlés után. A tészta édes, a fanyar gyümölcsös krémek jól illenek hozzá. Torta formában sütve, tortának is kiváló alap piskóta.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.