Ha kedveljük a borsólevest, a sárgaborsóleves is az egyik kedvencünk lehet. Ne feledjük elkészítés előtt beáztatni a borsót!
Hozzávalók:
- 1/4 kg sárgaborsó
- 30 dkg margarin
- 1 közepes fej hagyma
- 1/4 kg spenót
- 1 közepes sárgarépa
- 1 babérlevél, néhány mentalevél
- kevés tej, só és bors
Elkészítési folyamat:
A borsót éjszakára beáztatjuk, reggel a vizet leöntjük róla és 2-2,5 l friss vízbe tesszük. Egy csipetnyi sóval ízesítjük, felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük.
Ezalatt a durvára aprított hagymát és sárgarépát egy kis margarinban néhány percig sütjük, amikor a margarin beszívódott, hozzáadjuk a babérlevelet, a sót és a borsot, majd lefedve gőzölni hagyjuk, míg a borsó puha lesz.
Mikor a borsó már majdnem készen van, tegyük bele a megmosott és durván felaprított spenótot és addig főzzük, amíg az egész puhává válik. Ekkor durva szitán vagy rostán áttörjük az egészet (ne használjunk mixert, mert az krémmé darálja).
Öntsünk bele egy kis tejet, ha a leves túl sűrűnek tűnik. Levesestálban tálaljuk, durván aprított mentalevelekkel és egy tál joghurtot adunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.