Mézes-mázos csirke

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 18. 17:10
Mi lehetne a csirkemellhez finomabb, mint egy vadonatúj mártás, bőséges aromákkal? Próbáljuk ki a Mézes-mázos csirkét!

A csirkemell elkészítésére számos lehetőség van, de az ízletes, "mézes-mázos" változat alighanem mindenkinek elnyeri a tetszését!


Mi lehetne a csirkemellhez finomabb, mint egy vadonatúj mártás, bőséges aromákkal? Próbáljuk ki a Mézes-mázos csirkét!

Hozzávalók:

- 2 evőkanál olaj

- 1 közepes hagyma

- 1 gerezd fokhagyma

- 1,5 dl ketchup

- 1,5 dl méz

- 4 evőkanál borecet

- 1 evőkanál Worchester-szósz

- ½-½ kávéskanál kakukkfű, oregano, bazsalikom, paprika, bors, só

- 1 füstölthús ízű kocka

- 4 db csirkemell

méz

Elkészítési folyamat:

Egy edényben felforrósítjuk az olajat, beletesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd puhára pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a hús kivételével és lassú tűzön pároljuk, amíg besűrűsödik és simává válik. Utána lehűtjük.

A kicsontozott csirkemelleket bekenjük olajjal és roston kb. 8 percig mindkét oldalukat megsütjük, gyakran kenegetve a mártással.

Tálalás előtt ismét átkenjük a mártással.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.