Mi lehetne a csirkemellhez finomabb, mint egy vadonatúj mártás, bőséges aromákkal? Próbáljuk ki a Mézes-mázos csirkét!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl ketchup
- 1,5 dl méz
- 4 evőkanál borecet
- 1 evőkanál Worchester-szósz
- ½-½ kávéskanál kakukkfű, oregano, bazsalikom, paprika, bors, só
- 1 füstölthús ízű kocka
- 4 db csirkemell
Elkészítési folyamat:
Egy edényben felforrósítjuk az olajat, beletesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd puhára pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a hús kivételével és lassú tűzön pároljuk, amíg besűrűsödik és simává válik. Utána lehűtjük.
A kicsontozott csirkemelleket bekenjük olajjal és roston kb. 8 percig mindkét oldalukat megsütjük, gyakran kenegetve a mártással.
Tálalás előtt ismét átkenjük a mártással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.