Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 tekercs félkész piskóta
- eperdzsem
- 1 deci félszáraz sherry vagy eper- , illetve narancsdzsúz
- 40 deka friss eper
- néhány szem csokis keksz
- 1 pohár tejszín
- 3-4 evőkanál mandulaforgács
Készítési folyamat:
1. Egy mutatós üvegtálat bélelj ki a piskótatésztával. Kend meg eperdzsemmel.
2. Locsold meg sherryvel vagy gyümölcslével. Helyezd bele a legszebb, megtisztított eperszemeket, a többit meg szeleteld fel. Remélhetőleg a piskótából még maradt valamennyi! Azt morzsold rá az eper tetejére, és tedd az egészet hűtőbe.
3. A tejszínből nagyon kemény habot verj. Kanalazd rá a gyümölcsre, díszítsd és gazdagítsd a felszeletelt eprekkel és a kekszekkel.
Tipp: Használj habfixáló port: nem változtat a tejszín ízén, de tartósan keménnyé teszi. Egy kis vaníliás cukor sem árt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.