Csokoládés kenyér a hollandok kedvence!

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 23. 11:33
Szerezd be a csokoládés kenyér hozzávalóit: 1 dkg friss élesztő, 185 ml 2,8%-os tej, 13 dkg cukor, 6 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 1 tojás, kb 30 dkg liszt, 1 ek. vanília kivonat, csipet só, 3 púpozott ek. átszitált holland kakaópor, 10 dk tejcsokoládé, 1 tk. fahéj.

A holland konyha mellett, számos nemzet gasztronómiája is képviselteti magát országunkban. Mi most egy különlegességet mutatunk be, mely holland kakaóporral készül.


Szerezd be a csokoládés kenyér hozzávalóit:

1 dkg friss élesztő, 185 ml 2,8%-os tej, 13 dkg cukor, 6 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 1 tojás, kb 30 dkg liszt, 1 ek. vanília kivonat, csipet só, 3 púpozott ek. átszitált holland kakaópor, 10 dk tejcsokoládé, 1 tk. fahéj.

Elkészítés:

A langyos tejet összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 ek. cukrot és felfuttatjuk. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Az élesztőt összekeverjük a tojással és a maradék cukorral, vaníliával, fahéjjal, csipet sóval.

kenyér

A lisztet összekeverjük az átszitált kakaóval, majd egy részét beleöntjük a tojásos masszába, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét, végül a maradék lisztes keveréket is hozzáadjuk.

A lényeg, hogy a szokásos kenyértésztánál nedvesebb lágyabb tésztát kapjunk. Hagyjuk a kenyeret 2,5 órán keresztül pihenni. Ezután keverjük újból át, tegyük bele az összetördelt tejcsokoládét és helyezzük el egy püspökkenyér formába (előzőleg tegyünk az aljára sütőpapírt).

Kelesszük tovább a kenyeret még 1-1,5 órán át. 190 fokra előmelegítet sütőben kb. 35 perc alatt süssük készre a kenyeret.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.