A dolomit a belsőnket is építi

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2017. március 04. 15:00
Földrajzórán már mindenki találkozott a nevével, de nem csak a építkezéseken, de ebédhez is felhasználhatjuk.

Földrajzórán már mindenki találkozott a nevével, de nem csak a építkezéseken, de ebédhez is felhasználhatjuk.

Használatához finomra kell őrölni és utána egészen finomra szitálni (liszt minőségűvé). Az ásványi anyagnak beépülése és felszívódása a szervezetben csak a vitaminokban párban, illetve azok jelenlétében válik javunkra, pl.: a magnézium csak a B vitaminokkal(a B12 kalcium nélkül nem jut át a bélfalakon).

A dolomitot felhasználják építőkőnek, porát pedig súrolásra (Superdol, Hyperdol vagy más néven), továbbá utak behintésére. Tisztább állapotban keserűsó készítésére is, néhol még szódavíz gyártásához, kiégetve, de csak vörösizzáson alul (300-490°C), még jó cementanyagot is szolgáltat.

dolomit

A dolomitban a kalcium/magnézium aránya 20 / 10,35, ami ennek a két létfontosságú anyagnak a lehető legteljesebb leépülését (asszimilációját) engedi meg. Szervezetünk a kalcium 99%-át a csont és fogképződéshez használja fel, ...1%-át a mészképzésnél és nyomokban létfontosságú ásványi sóként ott van az idegrendszerben, a szív, a máj, a tüdő, vese, izomés kötőszövetek működésénél.A timusz mirigy, a női petesejt és a férfi mag sem létezhet nélküle. A magnézium is nélkülözhetetlen az élethez. Sejtképződés magnézium jelenléte nélkül nem létezik, nélküle működésünk teljesen felborul. Ott van az agy, a szív, csontvelő, a belek, a máj, a vese, a hasnyálmirigy, az epe, az izom és az idegrendszer működésénél. A nemzőszervi mirigyek, a csecsemőmirigy és timuszmirigy működése teljesen felborul nélküle.

A dolomit lényeges összetevői:

  • ásványi sók: nyomelemek
  • kálcium: 21% vas: 2,1%
  • magnézium: 10,35% alumínium: 1800 ppm
  • foszfor: nyomokban bárium: 40 ppm
  • kálium: 500 ppm kobalt: 15 ppm
  • nátrium: 3500 ppm króm: 40 ppm
  • réz: 10 ppm
  • lítium: 450 ppm
  • nikkel: 15 ppm
  • szilicium: 750 ppm

Használata

  • 1 kiskanálnyi mennyiség naponta citromlében vagy más savas gyümölcslében ( csipkebogyó, fekete ribizli, egres ) levében feloldva.
  • Legfeljebb 1dl frissen facsart gyümölcslében feloldjuk. Reggel és este min. fél órával az étkezés előtt felkeverjük és pár percing állni hagyjuk, aztán megisszuk (tiszta, klórmentes vízzel hígítható!).
  • Használata közben csak fa, üveg és porcelán tárgyakkal érintkezhet (a műanyag és a fém tárgyakat és eszközöket kerüljük!).
  • 12 év alatti gyermeknek és állatoknak csak fél adag adható!
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.