A hazaiért könnyen nyílik a tárca

friss hírek
PUBLIKÁLÁS: 2010. október 31. 00:00
Az étterembe járók előnyben részesítik, ha helyi beszolgáltatóktól származó alapanyagokból készül az étel.

Az étterembe járók előnyben részesítik, ha helyi beszolgáltatóktól származó alapanyagokból készül az étel.

Ami még érdekes, minél drágább, annál valószínűbb, hogy inkább azt rendelik a máshonnan származó ételek helyett. A School of Hospitality Management tanársegédje, Amit Sharma arról számolt be, hogy egy friss tanulmány alapján az étterembe járók főleg akkor részesítik előnyben a helyi alapanyagokból készült ételeket, ha azok valamennyivel drágábbak, mint a máshonnan hozott összetevőkből készültek.13100A kísérlet során először ugyanolyan áron kínálták az étlapon a nem helyi és a hazai választékot is, és azt tapasztalták, hogy ebben az esetben a vendégek nem mutattak különösebb preferenciát egyik irányába sem. Azonban amikor a hazai ételt kicsivel drágábban kínálták, a vendégek többsége azt választotta. ?Ez jó hír az éttermek számára, ? mondja Sharma ? mivel azt jelzi, hogy a vendégek hajlandóak kicsivel többet fizetni a hazai ételekért. Ennek oka abban keresendő, hogy legtöbbjük a magasabb árú ételtől jobb minőséget vár.?

Sharma azt is hozzátette, hogy ez a kutatás segíthet az étteremtulajdonosoknak eldönteni, vajon megéri-e hazai ételeket kínálniuk. Ha ezek az ételek bekerülnek egyes éttermek kínálatába, akkor jó stratégia lehet kicsit drágábban kínálni őket, mivel ez a friss, jó minőségű étel képzetét kelti a vendégekben.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.