Miért fontos, hogy csak tiszta omega3-at fogyasszunk?
Magyarországon a mélytengeri halak természetes lelőhelye a mélyhűtő, így aránylag drágán kaphatóak, ezért legtöbben halolaj kapszulákat szednek, hogy biztosítsák a szervezet számára nélkülözhetetlen, a vérzsírcsökkentéshez szükséges megfelelő mennyiségű omega3-at. Csakhogy, nem mindegy, hogy az adott készítmény mennyire tisztán és milyen koncentrációban tartalmazza az omega3-at.
Kutatások és tények egyértelműen bizonyítják, hogy azokban az országokban, ahol sok mélytengeri halat esznek, egészségesebbek és hosszabb életűek az emberek. Nem véletlen, hogy például a japánok, norvégok sokkal kevesebb szív- és érrendszeri betegséggel küzdenek, sőt, kevesebb bőrproblémával is.
Az egészség megőrzésének, a szív- és érrendszeri betegségek, az agyvérzés, a korai öregedés megelőzésének, sőt a szép bőrnek, hajnak is az egyik titka az, hogy kellő mennyiségben jussunk hozzá a halak húsában található omega3-hoz.
A szakemberek szerint még a tudatos, egészséges táplálkozás során sem tudunk kellő mennyiségű omega3-at juttatni a szervezetünkbe, csak omega6-ot. Az omega3 pedig olyan nélkülözhetetlen zsírsav, amely elengedhetetlen testünk megfelelő működéséhez.
Az omega3 jótékony hatásai a következők:
- vérzsírcsökkentő hatású, csökkenti a káros koleszterintszintet
- gátolja az érbetegségek kialakulását: védi az érfalakat, segít abban, hogy azok rugalmasak maradjanak
- csökkenti a hirtelen szívhalál kockázatát
- segít a gyulladásos folyamatok megelőzésében
- akadályozza a bőrproblémák kialakulását
Minthogy Magyarországon számtalan omega3 készítmény létezik, a legfontosabb szempont ezek szedésekor az, hogy olyan terméket válasszunk, amelyik megfelelő koncentrációban, kellő tisztaságú omega3-at tartalmaz.
Dr. Nádházi Zoltán kardiológus szerint a következőkre kell figyelnünk: a gyártásnak olyan módszerrel kell megtörténnie, amely biztosítja, hogy az adott készítményben nincsenek káros bomlástermékek, illetve, hogy megfelelő mennyiségű legyen az egy kapszula által tartalmazott omega-3-zsírsav-tartalom. A vizsgálatok azt bizonyították ugyanis, hogy az 1 g-hoz közeli mennyiség az, amely kardioprotektív hatással bír, tehát célszerű ezt a mennyiséget naponta bevinni a szervezetbe.
Ha a halolaj kapszula lenyelésekor, illetve azután is erőteljes halszagot érzünk, az azt jelenti, hogy a termék nem kellően tiszta. A megfelelő tisztaságú készítmény ugyanis szagtalan. Mindez a soklépcsős tisztítási folyamatnak köszönhető, melyek során eltávolítják a vízoldékony és zsíroldékony szennyezőanyagokat, kivonják a nem omega3 zsírsavakat, a különböző oxidációs termékeket.
A sötétbarna, orrfacsaró szagú nyers halolaj így válik világossárga, szagtalan olajjá, mely nem tartalmaz semmilyen, a szervezet számára káros bomlásterméket, toxikus anyagot.
Ezért, ha úgy döntünk, hogy omega3 kapszulát szedünk, győződjünk meg arról, kellő tisztaságú-e és megfelelő koncentrációban tartalmazza-e az omega3-at az a készítmény, amelyet éppen szívünk egészsége megőrzése érdekében szedünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.